Manisa'da Bugün

MANİSA LALESİ DÜNYAYA TANITILACAK

YAŞAM

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Spil Dağı’nda yetişen Manisa Lalesi’nin dünyaya tanıtılması amacıyla Tür Eylem Planı hazırlandı. Spil Dağı Milli Parkı’nda tanıtımı yapılan Tür Eylem Planı kapsamında çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, lale festivali yapılmasının kent tanıtımı açısından önemli olacağına değindi.

Spil Dağı’nda yoğunlukta yetişen Manisa Lalesi’nin tanıtılması, korunması ve üretilmesi amacıyla hazırlanan Tür Eylem Planı’nın çalıştayı yapıldı. Spil Dağı Milli Parkı İdare Ziyaretçi ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya Vali Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, akademisyenler ve kurum temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdür Rahmi Bayrak, Manisa’nın doğal değerlerinin Spil Dağı’nda bulunduğunu ifade ederek, turizm anlamında büyük bir potansiyele sahip olunduğunu kaydetti. Spil Dağı’nda önemli bilimsel çalışmalar yürüttüklerini anlatan Rahmi Bayrak, Manisa Lalesi’nin de bu çalışmalar kapsamında halka duyurulacağını söyledi.

TÜR EYLEM PLANI HAZIRLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın desteğiyle Spil Dağı’nda yetişen Manisa Lalesi için Tür Eylem Planı hazırlandığının altını çizen Müdür Rahmi Bayrak, lalenin yayılış alanlarını, genetiğini ve tüm değerlerini ortaya koyduklarını açıkladı. 2015’in ilk aylarından itibaren çalışmaların başladığına dikkat çeken Müdür Bayrak, Tür Eylem Planı’nın yılsonunda tamamlanacağını bildirdi. Manisa Lalesi’nin kent ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Bayrak, kamu kurumları ve STK’larla işbirliği içerisinde olunmasının önemine değindi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Kıbrıs ve İstanbul gibi önemli merkezlerde yapılan lale festivallerinin Manisa’ya taşınması gerektiğini dile getirdi. Manisa’da lale festivali yapılmasının kent tanıtımı açısından önemli olduğunu anlatan 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Yapılan çalışmalar Manisa’ya değer katacak. Kıbrıs’ta bu konuda lale festivali düzenleniyor, Elazığ’da ve İstanbul’da da öyle. Manisa Lalesi var, biz neden yapmayalım? Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kamu, üniversite ve STK işbirliğiyle neden Lale Festivali yapmayalım? Manisa Lalesi’nin tarımını neden yapmayalım? Biz de bundan sonra Manisa Lalesi’nin vatandaşımıza gösterelim. Bu hem Manisa Lalesi’nin tanıtımını sağlayacak, hem de Manisa ekonomisini canlandıracak” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ihalesi yapılan Teleferik Projesi’ni hatırlatarak, turizme büyük önem verdiklerini söyledi. Manisa Lalesi’nin şehrin tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Ömer Faruk Çelik, turizm projelerini tek tek hayata geçireceklerinin altını çizdi.

OTEL PROJELERİNE ONAY GELDİ

Vali Erdoğan Bektaş, Spil Dağı Milli Parkı’na yapılan yatırımlarla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na teşekkür etti. Spil Dağı Milli Parkı’na yapılması planlanan Teleferik Projesi içerisindeki otellerle ilgili son gelişmeleri paylaşan Vali Erdoğan Bektaş, sürecin devam ettiğini belirtti. Spil Dağı’na yapılacak 2 otelle ilgili projeye onay verildiğini söyleyen Vali Bektaş, yüklenici firmanın iş anlamında yeterli düzeyde olduğunu da belirtti.

Manisa’da turizm sektörünün sanayi ve tarım nedeniyle geride kaldığını belirten Valisi Erdoğan Bektaş, sıra dışı çalışmaların turizmi hareketlendireceğini ifade etti. Manisa Valiliği

öncülüğünde il genelinde turizm potansiyeli bulunan 400 yer belirlendiğini kaydeden Vali Bektaş, birinci derece turizm alanı olan yerlerde altyapı çalışmalarına başlanacağını vurguladı. Vali Bektaş son olarak, Manisa’da marka değeri sorunu olduğunu ifade ederek, “Herkesten farklı, sıra dışı işler yapmalıyız. Böyle zengin bir ova, böyle zengin bir kent bunu hak ediyor” diye konuştu. Sedat Şimşek

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.