Manisa'da Bugün

Manisa Valiliği Şiddetin Önlenmesi İçin Proje Başlattı

YAŞAM

Manisa Valiliği, toplumun problemlerinden şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ve bu konularda duyarlılığın artırılması amacıyla "Umutlar Çiçek Açsın" projesi başlattı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, ilgili kamu kurumu ve özel kuruluşların işbirliğiyle hazırlanan projenin tanıtım toplantısını düzenledi.

Toplantıda konuşan Vali Daşöz şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun, toplumun en önemli problemlerinin başında geldiğini söyledi. Çocuk suçluluğunun, hem çocuklar tarafından hem de çocuklara karşı işlenen suçlar ve kötü muameleler olduğunu dile getirerek, " Bu üç suçun birbiriyle çok ilişkili olduğu kanaatindeyiz. İlimizde topyekün mücadele anlamında, Umutlar Çiçek Açsın adlı projeyi başlatıyoruz. Valiliğimizin öncülüğünde, ilimizde bulunan toplam 25 kurum ve sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle hazırlanan ve uygulanan bir proje. Sosyal yönleri çok olan bir konudur, temelinde çeşitli unsurlar yatıyor. Ekonomik sebepler, göç, sağlıksız aile yapısı gibi birçok yönü olan konu. Bu şekildeki mücadelenin hem sebeplere hem de toplumu bilinçlendirmeye yönelik farkındalık oluşturması gerekiyor. " dedi. Projenin nihai hedeflerine de değinen Daşöz, " Kadın ve çocukların rehabilitasyonuna yönelik beceri ve meslek edinme, ekonomik hayata kazandırma gibi hedefleri var. 25 birimimizin hepsi kanunen görev ve sorumluk alanlarına giren konularda görevler üstlenmiş oluyor. Eğitim, aydınlatma, farkındalık oluşturma boyutları ayrıca önem taşıyor. " diye konuştu. Projeye dört elle sarılıp işbirliği halinde çalışılmasını isteyen Daşöz birçok kurum, AB Proje
ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile Zafer Kalkınma Ajansı'nın da önemli katkıları olacağını belirtti.

Projenin koordinasyonu ve takibi, Vali Yardımcısı
ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Proje kapsamındaki faaliyetler ve uygulama sonuçlarını değerlendirmek, yürütme kurulunun yapacağı çalışmaları yönlendirmek üzere vali veya vali yardımcısı başkanlığında paydaşlardan oluşan değerlendirme kurulu altı ayda bir toplanacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.