Manisa'da Bugün

MANİSA'DA ENGELLİLER YAĞMURA RAĞMEN YEMİN ETTİLER

YAŞAM

Manisa'da 47 engelli genç sağanak yağmur altında ailelerinin de katıldığı törenle bir gün de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

 Manisa'da engelli gençler için 1. Piyade Er Eğitim Tugayına bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. 47 engelli genç sağanak yağmur altında ailelerinin de katıldığı törenle bir günde olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Özel tertip askerler için 1. Piyade Er Eğitim Tugayına bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve engelli aileleri katıldı. Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen törende engelli gençlerin mutluluğu gözlerinden okundu. Gençler asker selamı vererek ailelerini selamladı. Yemin ederek asker olan engelli gençlerden bazıları yemin töreni anında ailelerinden ayrı kalamadı. Törende birliğe ilk katılan engelli asker Abdulkadir Aydın yaş kütüğüne plaket çaktı.
Sağanak yağmur altında engelli askerlere seslenen Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ise askerliğin her Türk genci için onur meselesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek ülke uğrunda canınızı gerektiğinde feda edeceğinizi göstererek and içtiniz. Bugün her Türk asker doğar, sözünü ispatlarcasına Manisa'nın ilçelerinden gelen vatan evlatlarımızın yemin törenine hoş geldiniz. Askerlik bir namus meselesidir. Askerlik andı Atatürk'e, Cumhuriyete ve vatana bağlılıktır. Sizin vatan bayrak ve askerlik aşkıyla çarpan yüreğiniz bizleri mutlu etmektedir."
Konuşmaların ardından askeri bando eşliğinde engelli gençler tören yürüyüşünü yaparak ailelerini ve protokolü selamladılar.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.