Manisa'da Bugün

Manisa'da halk otobüslerinde uygulanan bebek arabası yasağı kalktı

YAŞAM

Manisa’da toplu taşıma otobüslerinde tartışmalara neden olan bebek arabalarının açık şekilde otobüslere alınmaması kararında yeni bir gelişme yaşandı.

ÖZEL HABER -Yusuf ÖZDEN Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan yeni kararla birlikte artık bebek arabaları toplu taşıma otobüslerine açık bir şekilde alınacak. Konuyla ilgili konuşan Manisa S.S. 155 No’lu Şehiriçi Denetimli Özel Halk otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, yeni kararı dün itibariyle şoförlere ilettiklerini belirtti. Geçtiğimiz aylarda UKOME tarafından alınan kararla birlikte şehiriçi toplu taşıma otobüslerinde bebek arabalarının araçlara açık şekilde alınması yasağı getirilmişti. Ancak bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi. Bunun üzerine UKOME’den alınan yeni kararla birlikte bu uygulamadan vazgeçildi. Yeni kararın ardından artık toplu taşıma otobüslerine açık şekilde bebek arabalarıyla binilebilecek.

“YENİ KARARI ŞOFÖRLERİMİZE BİLDİRDİK”

Manisa S.S. 155 Nolu Şehiriçi Denetimli Özel Halk otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, “5-6 ay önce UKOME tarafından alınan bebek arabalarının otobüslerimize açık bir şekilde alınmaması yönünde karar alınmıştı. UKOME tarafından alınan yeni karar dolayısıyla artık bebek arabaları açık olarak otobüslerimize bindirilebilecek. Artık eski sisteme geri dönülecek. Şimdi bebek arabalı yolcular artık yeni kararla açık şekilde arabalarıyla binebilecek. Kararı şoförlerimize de dün bildirdik. Biz de alınan kararın ardından bebek arabası açık şekilde yolcunun binebileceği yönünde şoförlerimizi bilgilendirdik. Ayrıca yer yoksa araçta arka kapı açılarak bu yolcuya gösterilebilir, yolcumuz yer olmadığını gördüğünde şoförümüze hak verir. Ama yer yoksa durmadan geçmemesi gerektiğinin de bilgisini verdik şoförlerimize. Yani ‘benim yerim yok diye durmadan geçme’ dedik çünkü yanlış anlaşılabiliyor. Böyle bir çözüm bulduk mu engelli vatandaşımız da bebek arabalı vatandaşımız da mağdur olmaz diye düşünüyorum” dedi. Başkan Akatmacı ayrıca arabaların kalabalık olması konusunda ise, “Vatandaşımızı üzmeden araçlarımızı dengeli bir şekilde duraklardan çıkarıyoruz” dedi. 

Yorumlar (1)

Elif 6 Yıl Önce

İstediği kadar bu gerekce yok kaldirildi denilsin binmeyeceğim o otobüslere resmen almadılarya durakta beklediğimi biliyorum saygısız şöfôrler kendilerini bir halt sandilar yolcularda azalma oldu para kazanamadilar iyide oldu ukala sürüsü cocugumla 1 saate yakin nerdeyse bekledim durakta arabam katlaniyor dedigim halde almadi şöfer nasil zoruma gitmişti..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.