Manisa'da Bugün

Manisa’da Kur’an ve tasavvuf şöleni

YAŞAM

MANİSA Belediyesi ile Manisa Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği işbirliğiyle bu yıl 21.’si düzenlenen Hafızlar ve Mevlithanlar Kültür Şöleni, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ünlü hafız ve mevlithana ev sahipliği yaptı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

 Bu yıl 21.’si düzenlenen Manisa Hafızlar ve Mevlithanlar Kültür Şöleni, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şölene Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Hüseyin Alp, Nazif Sümer, OSB Başkanı Sait Türek ve çok sayıda Manisalı katıldı.

Manisa Şehzadeler Mehteri konseriyle başlayan şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Şölenin açılış konuşmasını yapan Manisa Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, katkıları nedeniyle Manisa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Hayat bir nefesten ibaret

Gülfidan’ın ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Sinan Cihan da, İslam dininin birlik ve kardeşlik dini olduğuna dikkat çekti, bu tür etkinliklerin bunları pekiştirdiğinin altını çizdi. Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı. Manisa için önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’nın Türkiye’ye kazandırdığı önemli bir etkinlik olan Hafızlar ve Mevlithanlar Şöleni’nde Manisa Belediyesi olarak aktif rol almamız bizleri memnun ediyor. Aslında bugün her yıl alışılagelmişin dışına çıkarak bu manevi ortamı kent merkezine taşıdık. İmkanı ve vakti olmayan vatandaşlarımızın da bu iklimden faydalanmasını istedik. Bu akşam da, önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin yetiştirdiği hepsi birbirinden değerli ve önemli hafızlarımız, mevlithanlarımızın sesleri, şehzadeler Kenti Manisa’mızın semalarında çınlayacak. Bizleri manevi iklimlere taşıyıp dünya hayatının boş ve aslında tek bir nefesten ibaret olduğunu bir kez daha hatırlatacak” dedi.

Gençlerimizin zihinlerini bilinçli tutmak görevimiz

Manisa Belediyesi olarak bu önemli etkinliğin düzenlemesine her yıl öncülük yaparak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını da belirten Başkan Ergün, “Çünkü Milli geleneklerimizin, adetlerimizin giderek eridiği ve yok olmaya başladığı günümüzde, geleceğimiz gençlerimizin zihinlerini canlı ve bilinçli tutmak bizlere düşüyor. Türk-İslam ülküsünün gerçekleşmesi ve bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için maneviyatın göz ardı edilemeyeceğini biliyoruz. Bu bilinci, ülkenin geleceğini şekillendirecek gençlerimize anlatmamız lazım. Bizim yegâne temennimiz ve beklentimiz de bu bilincin gelişmesi yönündedir. Sözlerimin sonunda gelecek hafta Allah’ın izni ile idrak etmeye başlayacağımız Ramazan-ı Şerifin memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini yüce mevlamdan temenni ediyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntıları ve

kötü günleri geride bırakarak bu mübarek ayı dolu dolu yaşayabiliriz. Ben bu geceyi bize hazırlayan ve önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda bizleri mest edecek değerli hafızlarımıza ve mevlithanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah sizlerden ve bu organizasyonu hazırlayanlardan razı olsun” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Başkan Ergün’ün ardından Vali Abdurrahman Savaş da bir konuşma yaparak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından ulusal çapta ün yapmış önemli hafızlar sırasıyla Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı gecede, Kur’an tilavetini dikkatle dinleyen vatandaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Yatsı ezanı vaktinin gelmesiyle birlikte İstanbul Bahçelievler İmam Buhari Camii İmamı Aziz Hardal ve Konya Hacıveyiszade Camii İmamı Mehmet Erarabacı, Yatsı ezanını seslendirdi. Ezanın tamamlanmasıyla birlikte iki imam da büyük alkış aldı.

Sema gösterisi büyüledi

Ardından Amir Ateş İlahi Grubu tarafından Türk Tasavvuf Musikisi’nin en seçkin eserleri seslendirildi. Tasavvuf konseri ile birlikte Manisa Belediyesi Semazenleri tarafından sema gösterisi gerçekleştirildi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlik, Hafzul Kurra Davut Kaya’nın Aşrı Şerif okuması ve İl Müftüsü Sinan Cihan’ın dua ettirmesiyle noktalandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.