Manisa'da Bugün

Manisa'da Yılın Ahisi, Salihlili 40 Yıllık Marangoz Oldu

YAŞAM

Manisa'nın Salihli ilçesinde 40 yıldır marangozluk ve dülgerlik yapan Halim Arslan (65), yılın ahisi seçildi.

Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası dolayısıyla tarihi Yeni Han'da düzenlenen programda Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından yılın ahisi seçilen Arslan'a kuşağını, Vali Halil İbrahim Daşöz taktı.

Haftası sebebiyle düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Yeni Han'da devam eden törende konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ahilik Haftası kutlamalarını önemsediklerini söyledi. Ahilikte "püf noktası" diye bir deyim olduğunu belirterek, " İnsanları acımasızlaştıran eğitiminin, bu püf noktası eksik. Yaşamak için eğitim, bilhassa mesleki eğitim gerekli ama günümüzün anlayışında değil. Eğitimi ahiliğin erdemiyle birleştirirseniz, püf noktasını tamamlarsınız ve o zaman hayat her yerde Bayram olur. Ahilik, günümüz evrensel değerlerinin özüdür. 'Sen yaşa, halkı yaşat, vatanı yaşat, devlet yaşasın' şeklinde özetlenen ahilik öğretisi, dünyada benzeri olmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Ne yazık ki bu hazine, tarihin acımasız, yorgun ve sisli örtüsü altında çürümeye, unutulmaya terkedilmişti. Bu nedenle Ahilik Haftası kutlamalarını önemsiyor ve yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. " dedi. Vali Daşöz de ahiliğin, esnaf hayatının en önemli parçalarından birisi olduğunu söyledi.


Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yılın ahisi seçilen marangoz ve dülger Arslan
'a hediyelerini Vali Daşöz verdi. Ayrıca yılın genç girişimcisi Gökhan Akap ödülünü Milletvekili Özgür Özel'in, yılın kadın girişimcisi Şeyma Topbaş ise Milletvekili Erkan Akçay'ın elinden aldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.