Manisa'da Bugün

MASKİ Yaz Kuraklığı’na Çözüm Olacak

YAŞAM

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde içme suyu sorununu gidermek için çalışmalarına start verdi. İlk etapta 19 noktada hidrojeolojik etüt çalışmalarının başladığını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, çalışmayla yaz aylarında kuraklıktan kaynaklanan içme suyu problemlerini önemli ölçüde çözeceklerini söyledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdiği içme suyu sondaj çalışmaları ile birçok noktada yaşanan sorunları çözüme kavuşturdu. 2015 yılında da içme suyu sorunlarını çözmek için çeşitli etaplarda içme suyu sondaj çalışmaları gerçekleştireceklerini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Alaşehir Türkmen, Matarlı, Akhisar Hanpaşa, Sarıçalı ve Zeytinliova, Saruhanlı Büyükbelen, Şehzadeler Çınarlıkuyu, Akpınar ve Sancaklı Bozköy, Yunusemre Muradiye ve Çapaçarık, Gördes Akpınar ve Deliçoban, Köprübaşı Merkez, Kula Şeritli, Salihli Adala, Selendi Pınarlar, Mıdıklı grubu, Turgutlu Güney olmak üzere 19 noktada hidrojeolojik etüt çalışmalarına başladık” dedi.

Su Hayat Kaynağımız

Kuraklık nedeniyle içme suyu kaynaklarının öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Koç, “19 noktada çalışmalarına başladığımız hidrojeolojik etüt çalışmalarının sonuçları doğrultusunda mevcut noktalarda yaşanan içme suyu sorunlarını gidereceğiz. Su bizim hayat kaynağımız olduğu için Manisalı vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sondaj çalışmaları ile hızla halkımıza verimli su teminini sağlayacağız” dedi. Çalışmayla yaz aylarındaki kuraklıktan kaynaklı içme suyu sorununu önemli ölçüde azaltmayı planladıklarını da sözlerine ekleyen Koç, Manisalılara en iyi hizmetleri vermek için çalışmaların süreceğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.