Manisa'da Bugün

Meclis Üyelerine Revizyon İmar Planı Anlatıldı

YAŞAM

Manisa Belediyesi'nin başlattığı; kentte 1985 yılından bu yana yapılmayan Revizyon İmar Planı çalışmalarında gelinen aşama, MHP, AK Parti, CHP ve bağımsız belediye meclis üyelerine anlatıldı.

Manisa Belediyesi'nin başlattığı; kentte 1985 yılından bu yana yapılmayan Revizyon İmar Planı çalışmalarında gelinen aşama, Mhp, Akp, Chp ve bağımsız belediye meclis üyelerine anlatıldı.

Belediye Meclis Salonu
'nda düzenlenen toplantıya Manisa Milletvekili Özgür Özel, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Belediye Meclis üyeleri ve Manisa Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Taner İçöz katıldı. Revizyon ve İlave İmar Planı çalışması kapsamında hazırlanan ve Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak olan 1/5000'lik nazım imar planı üzerinden Meclis üyelerini bilgilendiren Şehir Plancısı İsmail Günal, bu planın kabul edilmesinin ardından ortaya çıkarılacak olan 1/1000'lik planlar üzerinde düzeltilmesi gereken herhangi bir olgunun kolaylıkla düzeltilebileceğini kaydetti.


Günal tarafından toplantıya katılanlara, Manisa'nın jeolojik, sosyo-ekonomik yapısı, yol, trafik durumu hakkında da bilgi verildi. Günal, kent merkezinin fiziksel yapısı hakkında da bilgilendirmede bulunarak, deprem riski oluşturan alanları da detaylı bir şekilde anlattı. Kurum görüşleri noktasında büyük ölçüde birçok kurumun görüşünün alındığını da belirten Günal, kent merkezinden geçen sulama kanallarının deplase edilmesi projelerinin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini, bunun kabul edilmesi durumunda DSİ Bölge Müdürlüğü'nden de kurum görüşünün alınacağını söyledi. Yaklaşık 3 saat süren sunumun ardından Belediye Meclis üyeleri, Günal'a imar planı ile ilgili sorular yöneltti.


Manisa'da 1985 yılından bu yana yapılmamış olan Revizyon ve İlave İmar Planı çalışmalarının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu çalışmayla kentimizin geleceğini planlıyoruz. Bunu yaparken, Belediye Meclis üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Kendilerine kafalarındaki bütün soru işaretlerini çözecek imkanları sunduğumuz kanaatindeyim. Netice itibariyle kentimizin geleceğini ilgilendiren bu önemli çalışmaya el birliğiyle imza atacağız" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.