Manisa'da Bugün

Mehmet Vural'da Şok İddialar

YAŞAM

Mavi Marmara Gemisi Yolcusu ve İHH Manisa Gönüllüsü Mehmet Vural, “İsrail, İstanbul’daki bir vakıf aracılığıyla gayri resmi bir şekilde Mavi Marmara yolcularına tazminat ödemek istedi” dedi.

 Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara adlı gemiye uluslararası sularda düzenlenen saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi dahil, 4 kişinin yargılanmasına yarın başlanacak. Saldırıya ilişkin açılan dava kapsamında Manisa'da da ifade veren Mavi Marmara gemisi yolcularından Mehmet Vural, “Olayın üzerinden yaklaşık 2.5 yıl geçti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla dava açıldı. Müşteki sıfatıyla yerel mahkemede ben de ifade verdim. 6, 7 ve 9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde dava da görülecek. İsrail, uluslararası sularda bizi gasp etti. Tamamen insanı yardım taşıyan bir gemi tahrip edildi. Sadece tıbbi ve gıda yardımı götürüyorduk. İsrail terör devleti başına buyruk şekilde hareket etti" diye konuştu.
İsrail’in dava açılmadan önce gayri resmi olarak Mavi Marmara gemisi yolcularına İstanbul’daki bir vakıf aracılığıyla 6 milyon dolar tazminat ödemek istediğini savunan Vural, şehit ailelerin ve yolcuların bunu kabul etmediğini söyledi. Vural, “Bu teklifi Türkiye’deki bir siyonist vakfı aracılığıyla yaptılar. Ama hiçbir kimse bu teklifi kabul etmedi. Beklentimiz İsrail’in resmi yoldan özür dilemesi, şehit ailelerine tazminat ödemesi, Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıdır. Bizim beklentimiz, ulusal ve uluslararası mahkemelerce İsrailli yöneticilerin mahkum edilmesidir” dedi.
İlk Gazze yolculuğuna yalnız olarak gittiğini söyleyen Mehmet Vural, bir dahaki sefere ailesi ve arkadaşlarıyla birilikte gideceğini belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.