Manisa'da Bugün

MUCİT KARDEŞLER İŞBAŞINDA

YAŞAM

Salihli ilçesinde, daha önce hurda bisikleti elektrikli bisiklete çeviren Çetin kardeşler şimdi de benzinle çalışan ATV aracını elektrikli sistemle çalışır hale getirdiler.

Salihli Endüstri Meslek Lisesi Teknik Makine Bölümü'nde okuyan ve aynı zamanda bisiklet tamirciliği yapan babasına ait işyerinde çalışan 17 yaşındaki Ramazan Çetin, 10 yaşındaki kardeşi Gökdeniz Çetin ile birlikte, iki buçuk aylık zaman diliminde hurda bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürmeyi başarmıştı.
Çetin kardeşler, şimdi de benzinle çalışan ATV aracını elektrikli sistemle çalışır hale getirmeyi başardılar. Ramazan Çetin “ATV motoru daha önce benzinle çalışıyordu. Biz bu motoru elektrikli sistemle çalışır hale getirmeyi başardık. Benzin deposu yerine motorun kontak kısmını, egzoz kısmı yerine de şarj giriş yerini yerleştirdik. Sistem olarak da orijinal ATV motor sistemi kullandık. Eski projemizde kullandığımız tesisatın aynısını kullandık. ATV aracı benzinle çalışırken hem çok fazla gürültü çıkartıyordu hem de ciddi bir yakıt gideri vardı. ATV aracımız şuanda 45 derecelik yokuşu çok rahat bir şekilde çıkabiliyor. 6 saat gibi kısa sürede şarj olup 40 ile 60 kilometre arasında hız yapabiliyor.” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.