Manisa'da Bugün

ÖMER FARUK ÇELİK RAMAZAN AYI MESAJINDA BİRLİK MESAJI VERDİ

YAŞAM

Ak Parti Manisa Belediye Meclis Grup Başkan vekili Ömer Faruk Çelik, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çelik mesajında; “11 ayın sultanı Ramazan ayının özündeki rahmet, merhamet ve bereket ile hem gönüllerin kirlenmişliğini ve tozunu gidermekte hem de şahlandırdığı sevgi, kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatın huzur ve barışına büyük katkı sağlamaktadır” ifadesine yer verdi.

 Ak Parti Manisa Belediye Meclis Grup Başkan vekili Ömer Faruk Çelik, yayınladığı Ramazan ayı mesajında Manisa halkının Ramazan ayını tebrik eti. Ramazan ayının oruç, ibadet ve sabır ayı olmakla beraber, Allah'ın rahmet ve bağış kapılarını açtığı bir ay olduğunu vurgulayan Çelik ” Sevgili Peygamberimiz,(s.a.v) ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Bu mübarek ay; teravih namazlarıyla, sahurdaki güzellikleriyle, mukabelelerde Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle, hatimlerle, kılınan teheccüd namazlarıyla, iftar anının heyecanıyla, Kadir gecesindeki manevi coşkusuyla, hayır ve hasenatıyla, fitre ve zekâtıyla, bayram sabahı neşesiyle yaşadığımız tüm bir yılın hasat vaktidir. Bu ayı, Yüce Rabbimize ibadet ederek ve insanlara iyilik yaparak değerlendirdiğimiz takdirde kazancımız büyük olacak ve ebedî saadetin kapıları bize açılacaktır.”dedi.

“CEHENNEM KAPILARI KAPANIYOR, ŞEYTANLAR ZİNCİRE VURULUYOR”

Bu ayı, "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş" olarak nitelendiren Peygamberimiz, ayrıca; bu ayda cehennem kapılarının kapanıp, şeytanın zincire vurulacağını söylemiştir. ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla sosyal adaleti, yönetimin birinci prensibi olarak kabul etmiş ve bunu yüzyıllarca uygulamış olan medeniyetimizin dünyaya haykıracağı pek çok erdem ve fazilet numuneleri vardır. İnancımıza ve geleneğimize ait bütün bu güzelliklerin yeniden canlandığı Ramazan ikliminde bir taraftan kendi iç dünyamıza yönelerek nefis muhasebesi yapmalı, eksikliklerimizi telafi etmeliyiz, diğer taraftan da sosyal yükümlülüklerimizi hatırlayıp çevremizdeki yoksul ve kimsesizlere sahip çıkmalıyız.

“GURURDAN KİBİRDEN GÖSTERİŞTEN UZAK OLMALIYIZ”

Çelik yayınladığı mesajda Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu da belirterek, "Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Kendi kendimizi sorgulama ve muhasebeye çekme, nefsimize musallat olmuş gururdan, kibirden, gösterişten, açık veya gizli kötülüklerden arınma, bitip tükenmez istekler ve ihtirasları dizginleyip kendimize çekidüzen verme ve azalmış hassasiyetlerimizi diriltme ayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir aylık misafirimiz olan Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, tüm Manisa halkının ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim" ifadelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.