Manisa'da Bugün

Onaylı’dan Spil’e doğalgaz önerisi

YAŞAM

Manisa İl Genel Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 marka kentten birisi ilan edilen Manisa’nın Spil Dağına ileride yapılacak otel ve sosyal tesislerin ısınma sorununu gidermek için çözüm önerisinde bulundu.

 Onaylı, İl Genel Meclisi ve Manisa Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak bir proje ile sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Başkanlığını Hayrullah Solmaz’ın yaptığı Manisa İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alan Manisa İl Genel Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Spil Dağı’nın turizme kazandırılması için yapılan Spil Dağı Milli Park Alt yapı hizmetleri ihalesi ile çalışmaların başladığını belirtti.

Onaylı şöyle konuştu; “Spil dağının turizme kazandırılması için alt yapı hizmetlerinin tamamlanması noktasında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, 5 Temmuz 2012 tarihinde Ankara’da Spil dağı Milli Park Alt yapı hizmetleri ihalesi yapıldı. İhaleyi As İnşaat firması 11 milyon 890 bin TL’ye aldı. İhaleyi alan firma Milli parkın içme ve kullanma suyundan, atık su arıtma şebekesi, yağmur drenajı, elektrik, sokak aydınlatmaları, yol yapım çalışmasına kadar birçok alt yapı hizmetini tamamlayacak ve ardından oteller ve sosyal tesis alanlarının yapılmasına başlanılacak. Ayrıca orada bulunan evlerin bakım ve onarımı ile ilgili olarak da bir milyon 50 bin lira ayrılmıştı. Yani Spil dağımızın turizme kazandırılması için toplamda 13 milyonun üzerinde bir ödenek ayrılmıştı. İl Genel Meclisimiz ve Manisa Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak doğalgaz alt yapı projesi ile orada yapılacak otellerin ve sosyal tesislerin ısınma sorununu çözüme kavuşturabiliriz. Manisa’nın en ücra köşesine kadar adaletli bir şekilde götürdüğümüz hizmetlerle yaptığımız başarılı çalışmalarımıza bu projeyi de gündemimize alarak üstesinden gelebileceğimiz kanaatindeyim. Bu önerimin başta yüce meclisimiz olmak üzere tüm komisyonlarımızın değerlendirmesini arzu ediyorum.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.