Manisa'da Bugün

Otizme Mesir Macunuyla Şifa

YAŞAM

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne otizmli aileler de ortak oldu. Kanaviçe sanatçısı Serpil Dede, 41 iplikle işlenen tabloları ve otizmli çocukların el ürünü eserlerini sergiledi. Otizmde şifa vurgusunu yaptıklarını dile getiren Dede, Türkiye genelindeki 475 otizmli çocuğa Mesir macunu ulaştırılarak, Mesir saçımına gelemeyen ailelere Mesir saçım coşkusunu yaşatacaklarını söyledi.

Her derdin devası Manisa Mesir Macunu, 475’inci kez Manisalılarla saçılacak. Festival etkinlikleri kapsamında kentin dört bir yanında açılan sergilerle Manisalılar sanat eserlerini inceleme fırsatı buldu. Sergiler kapsamında CBÜ Tıp Tarihi Müzesi’nde Mahperi Kanaviçe El Sanatları Sergisi Manisalılarla buluştu. Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği Başkanı Mahperi Serpil Dede yapılan çalışmayla ilgili olarak, "Bu yıl 475'nci yılını kutlayacağımız Mesir Festivaline Hafsa Sultan ruhu ile Türkiye'nin her yerinden gelen 41 iplikle işlediğimiz tablolarımız ve eserlerimizle bu sene şifa ruhunu anlatıyoruz. Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği olarak projesini yaptığım ve yürüttüğüm psiko sanat terapisi projesi kapsamında Hafsa Sultan Mahperi El Sanatları Sergisi'ni açtık. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Müzesi Şifahanesinde 41 Yasin’i Şerif, Ayetel Kürsi ve Fatihalarla okuduğumuz Mesir Macununu, Türkiye genelinde bulunan proje kapsamında 475 otizmden etkilenen bireye Mesir macunu ulaştırarak, Mesir alanına yoğunluk ve çocuklarının durumları nedeniyle saçım törenine gelemeyen ailelere temsili Mesir Saçımı yaparak bu coşkuyu onlara taşıdık” dedi.

Mesir Komitesine Teşekkür

Serginin ilgi gördüğünü ifade eden Dede, "Sergi sonunda Türkiye'nin her yerinden gelmiş ipliklerden oluşan tablomuzu hastalarımıza çocuklarımıza şifa olsun diye sunacağız. Umarız bu şifa ruhu Manisa'yı sarar ve gönüller bu şifayla dolar. Festivalde bu etkinlik için bize destek sunan Manisa Mesir Komitesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.