Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL, STANDARD PROFİL’İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

YAŞAM

Manisa’da bulunan Standard Profil Ege işyerinde örgütlenme mücadelesi veren işçiler, işten çıkarılmaları üzerine direnişe geçmiş ve Türkiye’nin çeşitli illerinde işyerleri önüne direniş çadırı kurmuştu

 CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de aylardır diğer illerde de devam eden bu mücadelenin peşini bırakmayarak Standard Profil önünde direnen ve işten çıkarılan sendika üyesi işçileri ziyaret edip sorunlarını dinlemişti.

Özel, Standard Profil Fabrikasına İlişkin Raporu Fatih Acar’a Gönderdi

Özel, bu ziyaretleri sırasında Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ı da telefonla arayarak konuyla ilgili bilgilendirme yapmış, konuyla ilgili bir rapor göndereceğini söylemiş ve Acar’dan işyerine Müfettiş gönderileceğine dair de bir söz almıştı. Daha sonrasında tekrardan Fabrika önünde işçileri ziyaret ederek, işçilerden raporu teslim alan Özel, Manisa Standard Profil Çalışanlarına ve İşten Çıkarılmalarına İlişkin Raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’a ulaştırdı.

Özel, söz konusu raporu gönderdiği mektupta;Sendikalı oldukları için işten çıkarılan, bu durumları da Bakanlığınız tarafından görevlendirilen müfettişlerce tespit edilen Standard Profil Fabrikasında yaklaşık 125 gündür direnen işçilere her gün yenileri eklenmektedir. Fabrika’da çalışan işçiler sırf sendikalı oldukları için kötü muameleye, mobbinge ve iftiraya maruz kalmakta, işçiler yıldırma politikası ile ya sendikasızlaştırılmakta ya da işten atılmaktadır. Konuyu fabrikaya yaptığım ziyaret sırasında şahsınızla yaptığım telefon görüşmesinde size aktarmış, siz de benden bu konuda bir rapor istemiştiniz. Söz konusu raporu ekte bilgilerinize sunuyorum.” dedi.

Yazdığı mektupta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Acar’ın, Standard Profil Fabrikasında yaşanan olaylara da adaletli ve vicdan sahibi bir yönetim anlayışı ile yaklaşması temennisinde bulunan Özel’in Acar’a ulaştırdığı raporda; yapılan denetimlerde müfettişlere ifade verdikleri için işten atılan işçilerin isimlerine de yer verildi.

Söz konusu raporda;

o Standard Profil fabrikasında 1 yılda 1200 işçi işten çıkartıldığı,

o 2 aydır işçiler üzerinde Sendikadan istifa etmeleri yönünde bir baskı bulunduğu ve işçiler Sendika üyeliklerinden ayrılmayınca da işten çıkartıldığı,

o Halen iş yerinde çalışan sendika üyelerine iş yerindeki yetkililer tarafından baskı yapılıp, hakarete uğradıkları,

o Birer ikişer kişi halinde odalara alınıp sendikalı çalışanların istifa etmesi için baskılar uygulandığı,

o Çok sayıda kadın işçinin istifaya zorlandığı ve istifa etmediklerinde ise kendilerinin yüz kızartıcı suçlarla itham edildiği ya da bu yönde tehditlere maruz kaldıkları ifade edildi.

Müsteşarlık Çalışmalara Başladı

Edinilen bilgiye göre, Raporun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığına ulaşması üzerine Bakanlık Müsteşarı Fatih Acar konuyu hızla danışmanlarına ve uzmanlarına inceletti. Özel raporun Müsteşarlığa ulaşmasının ardından kendisine, hem konu hakkında yönetmelik çalışmalarının başlatıldığının hem de Fabrika’ya yeniden müfettiş gönderilerek denetim yapılacağı bilgisinin verildiğini ifade etti.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.