Manisa'da Bugün

ÖZGÜRCE PATEN KAYMAK İSTİYORLAR!

YAŞAM

Manisalı minikler bisiklet ve paten tutkusunu Cumhuriyet Meydanı’nda gidermeye çalışıyor. Aileler ise çocuklarının güvensiz bir ortamda spor yaptığını ifade ederek, belediyelerden yeni bir alan oluşturmalarını istiyor

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Meydanı’nda bisiklete binen ve paten süren çocukların aileleri, belediyelerden güvenli bir tesis oluşturmalarını istiyor.

TEHLİKEYE AÇIKLAR

Tatillerini bisiklet süren ve paten kayarak değerlendiren çocukların yeni adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Minikler, meydanın zemin yapısı nedeniyle sportif aktivitelerini burada yapıyor. Ancak, bisiklet ve paten tutkusu olan çocuklar için Cumhuriyet Meydanı büyük bir tehlike oluşturuyor. Trafiğe açık bir alanda bulunmasının yanı sıra çocuklar, vatandaşların yoğun olduğu meydanda hem kendileri, hem de çevreleri için büyük bir tehdit oluşturuyor.

AİLELER ÇOCUKLAR İÇİN TESİS İSTİYOR

Çocukalarını Cumhuriyet Meydanı’na getiren aileler, güvensiz ortam koşullarından şikayetçi. Belediyelerden çocuklar için düzenlenecek yeni bir tesis istediklerini ifade eden ailelerin yetkililere önemli bir çağrısı da var.

9 yaşında bir kız ve 13 yaşında bir erkek çocuğu olan Nuray Battal, “Yazları çocuklarımızı eğlendirmek için Cumhuriyet Meydanı’na getirdik. Çünkü çocukların oynayabilecekleri bir alan yok. Her yer bina dolu. Çocukların bisiklet sürebilecekleri, paten kayabilecekleri bir tesis yok. Arada bir çocuğumuzu buraya getiriyoruz ancak burası da tehlikeli. İstanbul’da bunun örnekleri var. 2 mahalleyi yalnızca çocukların oynaması için kapatmışlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Durmadan ev yapılıyor. Çocukların yeşil alanı olması lazım. Biz belediyelerden yeni bir tesis istiyoruz. Çocuklarımızı güvenip bırakabileceğimiz bir yer olması lazım.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.