Manisa'da Bugün

Salihli'de Evren Parkı'nın Adına Gezi Parkı Teklifi

YAŞAM

Kenan Evren Parkı’nın isminin Gezi Parkı şeklinde değiştirilmesi ve ilçedeki baz istasyonlarının kaldırılması konusunda bir süre önce Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’ı ziyaret eden Halk Dayanışması Platformu üyeleri, talepleri için Belediye Meclis Üyeleri ile görüşme kararı aldı.

Platform üyesi Turgut Güler, bir süre önce Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’ı ziyaret etmiştik. Ziyaretimizde 2 talebimizi gündeme getirdik. Bu taleplerden ilki şehir içindeki baz istasyonlarının kaldırılması, diğeri ise Kenan Evren Parkı’nın isminin Gezi Parkı olarak değiştirilmesi idi. Belediye Başkanı Okay, baz istasyonları ile ilgili ruhsat verme yetkisinin belediyede olmadığını, bu nedenle baz istasyonlarının kaldırılmasının ancak yargı kararları ile mümkün olabileceğini söyledi.

Diğer gündem maddemiz ise Kenan Evren Parkı’nın isim değişikliği. Bu konuda bize bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, park ve bahçelere isim verme yetkisinin kendilerinde olduğunu ancak bir isim değişikliği durumunda ise Belediye Meclis Üyeleri’nin 3/2 çoğunluğunun gerektiğini söyledi. " Bizde bu doğrultuda tüm belediye meclis üyelerine ulaşma kararı aldık. Kenan Evren Parkı’nın isminin değiştirilmesi konusunda 26 meclis üyesine konuyu aktaracağız. " dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.