Manisa'da Bugün

SALİHLİ’DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ

YAŞAM

Salihli ilçesine bağlı Beylikli köyünün diğer köylerle bağlantısını sağlayan Alaşehir Çayı üzerindeki köprü sabah saatlerinde çöktü. Köylüler karşı tarafta kalan 7 bin dönümlük ekili arazisine gidemedi. Köprünün karşısında bulunan Yeşilova köyüne içme suyu sağlayan hat köprünün yıkılmasıyla parçalanırken 450 hane susuz kaldı.

 Köy sakinlerinden Mehmet Ali Uludağ, köprünün sadece Beylikli köyü sakinleri tarafından değil civardaki köylüler tarafından da kullanıldığını belirterek "Üzüm bağı karşı tarafta kaldı. Arazilerimize gidebilmemiz için yaklaşık 25 kilometre uzakta bulunan yolu kullanmamız gerekiyor” dedi.
Köy muhtarı Esat Gülçetin de köprünün köy halkının arazisi ile bağlantısını sağladığını belirterek şöyle konuştu: "Köy halkının çoğunun arazisi karşı tarafta kaldı. Ayrıca, karşı tarafta bölgenin en büyük mera alanlarından biri bulunuyor. Beylikli köyü başta olmak üzere bölgedeki onlarca köyün sakinleri binlerce büyük ve küçükbaş hayvanını bu merada otlatıyor. Hatta şu an karşı da yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanın bulunduğunu düşünüyoruz. Kısacası Beylikli köyü ve çok sayıda köyün halkı geçimini karşı taraftan karşılıyor. Bu köprü yıkıldığı için çok mağdur olduk.”

20 YILLIK KÖPRÜ
Köy Muhtarı Esat Gülçetin, köprünün yaklaşık 20 yıl önce yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Çok eski bir köprü diyemeyiz. Ancak bölgede son bir haftadır o kadar çok yağış oldu ki Alaşehir Çayı yer yer bazı noktalarda taştı. Köprünün bulunduğu alanda su çok fazla yükseldi. Bunun sonucunda da zeminde oynama olmuş ve köprü resmen ortadan ikiye ayrıldı.Karşı tarafta kalan 7-8 bin dönümlük alanın 3 bin dönümü mera alanı. Özellikle hayvanlarımız açısından çok zor durumdayız. Saman çok pahalı o yüzden hayvanlarımızı bu mera sayesinde doyuruyorduk.”
Köy sakinlerinden Kerim Onuk da karşı tarafta bulunan arazileri işleyebilmek için onlarca kilometre yol kat etmeleri gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bize ek külfet. Karşı tarafta bulunan Yeşilova köyünün içme suyu hattı bu köprünün altından geçiyordu. Yani Yeşilova köyünün yaşamı bu köprüye bağlıydı. Şu an o köy susuz. Yeşilova köyünde 400-450 hane susuz. Köy muhtarı hayvanlarımız için yonca ekmişti. Ona dahi gidemiyoruz. Hayvanlarımız aç.”
Sol Sahil Sulama Birliği Meclisi Üyesi Şemsettin Gürer de 3 bin dönümü mera olmak üzere 7 bin dönümlük arazinin karşı tarafta kaldığını belirterek "Bu köy olmak üzere bir çok köy halkı şu an için hayvanlarını otlatamıyor. Bir an önce köprünün yapılmasını istiyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.