Manisa'da Bugün

SARIGÖL’DE TOKİ KONUTLARININ KURASI ÇEKİLDİ

YAŞAM

Sarıgöl’de fay hattından zarar gören evlerde yaşayan aileler için TOKİ'ye yaptırılan 80 dairenin kurası, noter huzurunda gerçekleştirildi.

 Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenmen TOKİ konutları kura çekimine Sarıgöl Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Manisa İl Acil Afet (AFAD) Müdürü Bekir Şen, Sarıgöl Noteri Menekşe Yıldız ile hak sahibi vatandaşlar katıldı. Afet evleri kura çekiminde bir konuşma yapan Kaymakam Kıyıcı, "Yeni evleri hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. TOKİ toplu konutlarının bulunduğu alanda adeta yeni bir semt oluştu" dedi.
Manisa İl AFAD Müdürü Şen de, konutların geri ödemelerinin, ilk iki yıl ödemesiz, geriye kalan 18 yıl içersinde faizsiz olarak aylık taksitlerle yapılacağını belirterek, şunları söyledi: "Yeni evleriniz öncelikle hayırlı olsun. Evlerinizde huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Afet evleri genel olarak 80 metrekarelik alanı olan konutlardır. Kura çekiminden sonra bir hafta içerisinde isteyen vatandaşlar birlikte notere giderek kendi aralarında becayiş yapabilirler. 45 gün içerisinde tapusunu almayanlar hakkını kaybeder. O zaman da AFAD başka birisine ihale ile konutu satar. Tapu alma süreci kuralarla birlikte başladı. TOKİ Sarıgöl konutlarındaki sözleşmede çevre düzenlemesi var, yapılmış. Ancak, çevre duvarı olarak sözleşmede bir madde yok. Vatandaşlar kendileri bir araya gelerek yapacaklar."
Bekir Şen, hasarlı evlerin boşaltılması için de mağdur vatandaşlara yazı gönderildiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından hak sahipleri, Sarıgöl Noteri Menekşe Yıldız’ın huzurunda çekilen kuralarla tespit edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.