Manisa'da Bugün

SARUHANLI-ADİLOBA YOLUNDA DOLGU ÇALIŞMASI BAŞLADI

YAŞAM

Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Adiloba köylülerinin, Saruhanlı ilçesi ile köy arasındaki yolun genişletilip asfaltlanması için arazilerinin istimlak edilmeden kullanılmasına izin verdikleri yolda asfaltlama çalışması başladı

 İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Baltacı, Saruhanlı ile Adiloba köyü arasındaki 2,5 kilometrelik toprak yolun genişletilip asfaltlanarak daha güvenli hale getirilmesine yönelik Manisa İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalara, köylülerin de destek verdiğini anımsattı.
Yol genişletme çalışmaları nedeniyle bölgede arazileri istimlak edilecek 25 Adilobalı çiftçinin, arazilerinden gönüllü olarak feragat ederek, il özel İdaresi'nden istimlak parası talep etmediklerini belirten Baltacı, şunları kaydetti:
“Söz konusu yolda asfaltlama çalışmaları başladı. İlk etapta dolgu malzemesi döküldü. Daha sonra da asfalt atılacak. Bu yolun genişletilerek asfaltlanması, yıllardır arzu edilen bir yatırımdı ve sonunda bu gerçek oldu. Köylülerimiz de geçtiğimiz aylarda yolun asfaltlanacağını duyunca çok sevinmişti. Yolun sağında ve solunda arazisi bulunan köylülerimiz, bu konuda büyük bir fedakarlık örneği sergileyip, 'yeter ki yolumuz yapılsın, para istemiyoruz' diyerek devletten istimlak için herhangi bir ücret almayacaklarını beyan etmişti. İl Özel İdaresi de yolumuzda genişletme ve dolgu çalışmalarına başladı.
Baltacı, Adiloba köyünde yapılacak ulaşım yatırımı için köylülerin sergilediği davranışa teşekkür ettiklerini, yolun Adiloba köyünün yanı sıra 10 köyün ilçeyle olan ulaşımının, hem kısalmasını hem de daha güvenli hale gelmesini sağlayacağını dile getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.