Manisa'da Bugün

Şehidin Büstü Eşinin Memleketine Dikildi

YAŞAM

Şırnak'ta 2007 yılında şehit düşen Yarbay Melih Gölova'nın büstü, eşinin memleketi Manisa'da törenle açıldı.

Şırnak'ta 2007 yılında Pkk'lı teröristler tarafından yola mayın döşenmesi sonucu şehit düşen 43 yaşındaki Yarbay Melih Gölova'nın büstü, eşinin memleketi Manisa'nın Hacıhaliller Beldesi'nde düzenlenen törenle açıldı. Şehidin eşi, 42 yaşındaki Yrd.Doç.Dr. Asena Gülova, " Önlerindeki yılları görememiş olanların, göremeyecek olanların artık görmeleri gereken Gazi Mustafa Kemal'in 10'uncu Yıl Nutku'nda 'Nu Mutlu Türküm Diyene' derken 21'inci Yüzyıl'ı kavrayan dehasıdır. Bu ne üst, ne de alt kimliktir. Bu kimlik farklılıklarımızı zenginleştirmek için tek ve vazgeçilmez kimliktir. " dedi.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi yakınlarında 10 Haziran 2007 tarihinde kurulan hain pusuda hayatını kaybeden Yarbay Melih Gülova'nın büstü eşi Yrd.Dr. Asena Gülova'nın memleketi Manisa'nın Hacıhaliller Beldesi Meydanı'na dikildi. Büstün açılış törenine şehidin eşi Yrd.Doç.Dr. Asena Gülova, kızı Naz Gülova, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın
, Manisa Belediye Başkan vekili Mehmet Güzgülü, Hacıhaliller Belediye Başkanı DP'li Fethi Gezek, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, belde halkı, silahlı kuvvetler mensupları ve şehidin yakınları katıldı.


Belediye Başkanı Fethi Gezek, beldelerinin büstün dikilmesi kararının belediye meclisi tarafından alındığını belirtti. Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'ün de büstün yapımına büyük katkı sağladığını belirten Gezek, şöyle dedi:

" Bacımız olan ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğretim üyesi Asena Gülova'nın eşi olan Yarbay Melih Gülova'nın büstünün burada yapılması gelecek kuşaklara 'vatan bölünmez' ne demektir anlatacak ve vatan segisini aşılayacak. "
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.