Manisa'da Bugün

Şehzadeler'e uluslararası standartlarda atış poligonu

YAŞAM

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde yeniden düzenlenen ve son sistem makineler ile donatılan Karaoğlanlı Atış Poligonu düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu.   

Şehzadeler Belediyesi, Karaoğlanlı Mahallesi'nde atıl durumda bulunan atış poligonunu yeniden düzenleyerek açılışını gerçekleştirdi. Atış poligonu açılış törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Gezgin, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karaoğlanlı Mahallesi'ndeki atış poligonunu yeni sistem makinelerle donatarak yeniden halkın hizmetine açtıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "15 otomatik trap makinesi, 1 trap divizör satın alarak montajını tamamladık. Atış poligonumuzun bulunduğu bu alan 2 bin 50 metrekarelik bir alandır. Burada yapmış olduğumuz işlerin toplam bedeli KDV dahil 238 bin 101 TL. Bu atış poligonumuzda Uluslararası Atıcılık Sporları Federasyonu standartlarına uygun olarak insan gücüne ihtiyaç duymadan otomatik olarak çalışan trap makineleri son sistemdir. Daha önce atıl durumda olan bu alanı gerekli çevre düzenlemesi, ağaç dikimi ve parke taşı döşeme işlemlerini de yaparak daha güzel bir görünüme kavuşturduk. Bu alan geçmişte Karaoğlanlı Belediyesi tarafından alınmış ve bir takım çalışmalar yapılarak atıcılık sporları ile uğraşan vatandaşlarımıza kazandırılmıştır. Bu güzel ve modern tesisimizin Karaoğlanlı Mahallesi ve Şehzadelerimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.


"ATIŞ POLİGONU EN SON SİSTEMLERLE YAPILDI"


Karaoğlanlı atış poligonunda yapılan düzenleme ile son sistem trap makinelerinin kullanıldığına dikkat çeken Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Belediye başkanımızın da verdiği bilgilerde görüldüğü gibi bu alan son sistem bir atış poligonu olmuştur. Eskiden birçoğumuzun bildiği manuel makinelerden hedef atılır ona atış yapılırdı. Burada yenileme çalışmaları yaparken yeni sistemleri kullanmada en son sistemi kurmak büyük önem taşıyor. Atıcılık bizim geçmişimizde olan güzel bir spordur. Bu tür sporlar bizim de desteklediğimiz sporlardır. İnsanlarımızın mutlu olabilmeleri için bu tür sosyal aktivite alanlarına ihtiyaç var. Bu nedenle bu tür güzel ve anlamlı çalışmaları da desteklememiz gerekiyor. Karaoğlanlı'daki avcılar kulübümüzden de bu güzel alana sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.


Konuşmaların ardından Karaoğlanlı Mahallesi atış poligonunda atış yapan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ilk atışları gerçekleştirdi.

Yorumlar (1)

misafir 7 Yıl Önce

ben bu şehzadeler belediyesini anlayamıyorum.yahu neye yarayacak bu poligon.kaldırım işgallerinden yürüyemeyen, kar yağdığında trafiği kilitleyen, yoğurt kaplarını kedi suluğu hizmeti diye sunan, nerde düğün dernek orda olan bir belediyecilik neye hizmet eder anlayamıyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.