Manisa'da Bugün

Şehzadeler sofrası Hacıhaliller’de kuruldu

YAŞAM

Şehzadeler Belediyesi, Hacıhaliller Mahallesi’nde 1000 kişilik iftar yemeği organizasyonu düzenledi. Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği yemeğe Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. Başkan Çelik, “Hem Cumhuriyet Meydanı’nda hem de mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofraları ile Ramazan ayı boyunca halkımızla iç içe olmaya devam ediyoruz” dedi.

 Şehzadeler Belediyesi, Hacıhaliller Mahallesi’nde 1000 kişilik iftar yemeği organizasyonu düzenledi. Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği yemeğe Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. Başkan Çelik, “Hem Cumhuriyet Meydanı’nda hem de mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofraları ile Ramazan ayı boyunca halkımızla iç içe olmaya devam ediyoruz” dedi.

Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan 500 kişilik iftar sofrasının yanı sıra, ilçede yer alan mahallelerde de iftar yemeği organizasyonu düzenleyen Şehzadeler Belediyesi önceki akşam Hacıhaliller Mahallesi’ndeydi. İftar yemeğine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Kadın Kolları Başkanı Asiye Zurnacı, Gençlik Kolları Başkanı Volkan Karabulut ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeği öncesi mahallede incelemelerde bulunan Başkan Çelik, mahalle halkının istek ve sorunlarını dinledi. Mahallede yapılması planlanan düğün salonu için boş arazi araştırdıklarını ifade eden Çelik, mera olarak kullanılan alanın mesire yeri olarak kazandırılması için de talimat verdi.

“HER ŞEYDEN ÖNCE SEVGİYE İHTİYACIMIZ VAR”

Hacıhalliler Mahallesi meydanında gerçekleştirilen 1000 kişilik iftar sofrasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Başkan Çelik, yemek dağıtımını kendi elleriyle yaptı. Yemekten önce halka seslenen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bugün Hacıhaliller’de Ramazan’ın ruhuna uygun bir iftar sofrasındayız. Mahallemizin zengini, fakiri, yaşlısı, genci, engellisi hep birlikte bir aradayız. Aynı sofradayız aynı yemekleri yiyeceğiz. Vakit geldiğinde hep birilikte oruçlarımızı açacağız. İşte Ramazan budur. Ramazan, kardeşliktir, dayanışmadır, birliktir, beraberliktir. Ramazan, rahmettir, berekettir. Bugün davetimize icabet ederek, bunun en güzel örneklerini göstermiş oldunuz. Bir kardeşiniz, hizmetkârınız olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Şükürler olsun ki Türkiye’de yaşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında gönül rahatlığı ile oruçlarımızı tutabiliyor, hep birlikte iftarlarımızı açabiliyoruz. Ama doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz mahzun. Orada oruç tutmak bile yasak. Filistin’de iftar sofralarına bombalar düşüyor. Orada kadınlar, gençler, çocuklar şehit oluyor. Yeryüzünün birçok beldesinde insanlar tedirgin, hep bir zulüm ve vahşet var. Ne kadar şükretsek az ki şehrimizde huzur var, kardeşlik, birlik ve beraberlik var. Rabbim birlik ve beraberliğimizi kıyamete kadar daim eylesin. Ay yıldızlı bayrağımızın altında kıyamet kopuncaya dek bir ve beraber yaşamayı nasip etsin rabbim. Dünya’nın dört bir tarafında acı çeken, zulüm gören, kardeşlerimizin de rabbim yar ve yardımcısı olsun. İnşallah bir daha ki ramazanlarda, bayramlarda tüm dünyada barış olsun, sevgi olsun, huzur olsun, mutluluk olsun, sevgi olsun. Her şeyden önce sevgiye ihtiyacımız var. Farklılıklarımız olabilir. Farklı siyasi görüşlerimiz var, farklı etnik kökenlere sahibiz. Farklı inançlarımız, dillerimiz, mezheplerimiz, dinlerimiz olabilir ancak bunlar bir çatışma unsuru değil bizim zenginliklerimizdir. Yeter ki birbirimize saygı duyalım ve birbirimizi sevelim. Bu ülke, bu dünya, bu şehir büyüktür, zengindir. İnanıyorum ki bunun en güzel örneğini bizim ecdadımız göstermiştir. Bu günde bizler gösteriyoruz” dedi. İftar yemeğinin ardından Aşık ile Maşuk oyunu sahne aldı. Başkan Çelik de oyunu çocuklarla birlikte izledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.