Manisa'da Bugün

SIRBİSTAN KOSOVALILAR' A ÇİRKİNLEŞTİ

YAŞAM

Spor uzmanları defalarca sporda her ne olursa olsun saygının önkoşul olduğunu ve saygının olmadığı herhangi bir yerde ne taraftarları ne de oyuncuların herhangi bir keyif alamayacağını ifade etmiştir.

Spor uzmanları defalarca sporda her ne olursa olsun saygının önkoşul olduğunu ve saygının olmadığı herhangi bir yerde ne taraftarları ne de oyuncuların herhangi bir keyif alamayacağını ifade etmiştir. İşte tam da bu açıklamaların önemi Sırbistan İçişleri Bakanlığının Kosovalı milli karatecileri ülkeye girişine izin vermemesini açıklamasıyla bir kez daha önemli hale gelmiştir. Bilindiği gibi Sırbistan ile Kosova arasında çekişme bulunmakta ve bu durum spora kadar da yansımaktadır. Kosova Karate Federasyonu sekreteri olan Nazmi, yaptığı açıklamalarda sabahın erken saatlerinde milli karatecilerin Sırbistan sınır kapısından alınmadığı ve girişlerine izin verilmediğini ifade etmiştir.

Bu konunun oldukça çirkin bir davranış olduğunu ve bu nedenle de sırbistan'dan derhal özür beklediklerini ifade etmiştir. Ancak Sırbistan hükümeti ise aldıkları kararlardan her ne olursa olsun dönmeyeceklerini ve kosavalı karatecilerin buraya girişini engelleyeceklerini ortaya atmıştır.

Kosova' da bu karara karşı ortak tepki verme kararı aldı

Spor alanında yapılabilecek en çirkin davranışlardan bir tanesini yapan Sırbistan İçişleri Bakanlığı, bu kararından asla geri adım atmayacak gibi görülmektedir. Bu nedenle de Kosova Karate Federasyonu yaptığı yazılı açıklamada Sırbistan'a bu siyasi kararından dolayı çok üzgünüz açıklamalarına yer verdi ve bununla birlikte Sırbistan'ın bir an önce bu kararından vazgeçmesi gerektiği konusunda herkesin de tüm kamuoyunun da hemfikir olduğunu ifade etmiştir.

Avrupa Karate Şampiyonası Sırbistan' ın kuzeyindeki Novi Sad dediğimiz doğasıyla ve güzelliği ile bilinen şehirde 10 - 13 Mayıs arasında düzenlenecek.

Bu karara karşı herkesten Sırbistan'a ortak açıklama

Sırbistan'ın aldığı bu siyasi karar nedeniyle birçok kişi tepki göstermiş ve kosova'dan derhal bu konuda özür dileyerek kararı geri alması gerektiği ve aksi takdirde kendisini birçok spor çevrelerinden dışlanacağı kamuoyu tarafından ifade edilmiştir.

Sosyal medyadan da çok ciddi tepkiler alan Sırbistan hükümeti ise nereden aldığı belli olmayan bir özgüvenle bu kararı asla geri almayacaklarını ifade etmektedirler. sporcuların sınır kapısından geri çevrilmesi ve alınmaması tüm ülkede ve dünya basınında adeta şok etkisi yaratmıştır.

Haziran ayında başlıcak olan Dünya Kupası 2018 maçları hakkındaki tüm bilgileri //www.dunyakupasi2018.info/ sitesi üzerinde bulabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.