Manisa'da Bugün

SOLOTÜRK Manisa'da prova yaptı

YAŞAM

Manisa’da, 42. Turizm Haftası kapsamında hafta sonu gösteri yapacak olan Solo Türk uçağı, Manisa semalarında gerçekleştirdiği provayla nefesleri kesti.

Manisa’da, 42. Turizm Haftası kapsamında hafta sonu gösteri yapacak olan Solo Türk uçağı, Manisa semalarında gerçekleştirdiği provayla yürekleri ağza getirdi. Manisa semalarında sabah saatlerinde prova uçuşu yapan Solo Türk F-16 savaş uçağının gösterisi, bazı vatandaşları korkuttu. Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi Solo Türk 42. Turizm Haftası kapsamında 21 Nisan’da Manisa Fuar alanı yanında gösteri uçuşu yapacak. Gösteri uçuşundan önce prova niteliğinde Manisa semalarında uçan Solo Türk uçağı, Manisalıların ilgi odağı olurken, provadan haberi olmayan bazı vatandaşlar korku dolu anlar geçirdi. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kalan Manisalılar, uçağın Turizm Haftası kapsamında prova yaptıklarını duyunca rahat nefes aldı. Prova sırasında yaptığı manevralarla izleyenleri kendisine hayran bırakan Solo Türk, heyecan dolu anlar yaşattı. 

SOLOTÜRK HAKKINDA

Türk Hava Kuvvetleri’nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağıyla icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16’lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. Solo Türk pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.