Manisa'da Bugün

SUBAY LOJMANLARI'NIN TAPUSU ARTIK MANİSA BELEDİYESİNİN

YAŞAM

MANİSA Belediyesi’nin Verem Savaş Dispanseri yanında bulunan Subay Lojmanları yerine yapmayı planladığı yaklaşık 600 araçlık otomasyonlu otopark ile ilgili beklenen tapu devri de gerçekleşti.

İhale prosedürünün başlatılması için hızla çalışma yapacaklarını belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kentimizin önemli bir problemini daha çözüme kavuşturmak için önemli bir adım atmış olduk. Yıkım çalışmaları ise bu hafta içerisinde başlayacak” dedi.

Kentin otopark probleminin çözümü noktasında Verem Savaş Dispanseri yanında bulunan Subay Lojmanları yerine otopark yapılması için çalışma başlatan Manisa Belediyesi, Milli Emlak’tan beklediği tapu devir işleminin gerçekleştiğini duyurdu. Tapu devrinin gerçekleşmesi ile birlikte hızla ihale prosedür sürecini başlatmak için çalışma yapacaklarını belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kentimizin önemli bir problemini daha çözüme kavuşturmak için önemli bir adım atmış olduk. Yaklaşık 1,5 yıldır beklediğimiz tapu devri gerçekleşti. Bundan sonraki süreç ihale prosedürlerini kapsıyor. Bu süreci de en kısa sürede tamamlayıp, kentimize otomasyonlu, yaklaşık 600 araç kapasiteli önemli bir otoparkı kazandırmak istiyoruz” dedi.

Süreç nasıl işlemişti

Kentin otopark sorununun çözüme kavuşması için yer arayışında olan Manisa Belediyesi, yaklaşık 2,5 sene öncesi Subay Lojmanları yerine yapılacak olan 550-600 araç kapasiteli otopark yeri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile bir protokol imzalamıştı. Bu süreç kapsamında 17 ay önce mevcut TOKİ-3 konutlarından 24 daire subaylara teslim edilmişti. Bununla birlikte imzalanan ek protokol gereği Batıkışla içerisinde karargâh binaları ve er pavyonlarının projelerini, ihalesini ve inşaatını da Manisa Belediyesi gerçekleştirdi. Tamamı Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan mevcut Subay Lojmanları’nın tapu devri için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden işlem yapılması bekleniyordu..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.