Manisa'da Bugün

Sürücülere broşürlü kask uyarısı

YAŞAM

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, uygulama noktası oluşturan polis, yolda durdurduğu motosiklet sürücülerine kask takmanın öneminin yer aldığı broşürleri dağıttı.

Kula İlçe Emniyeti Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri; Yunus Emre Caddesi ile Demirciler Caddesi'nin kesişiminde uygulama noktası oluşturdu. Durdurduğu motosikletli sürücüleri, kask takmanın öneminin üzerinde yer aldığı broşürleri dağıttı. 


İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, "Otomobilde emniyet kemeri ne kadar önemliyse, motosiklette de kask aynı önemdedir. Kula İlçe merkezinde meydana gelen her üç kazadan birine motosiklet kullanıcıları neden olmakta veya karışmaktadır. Canınızı seviyorsanız bir metre bile gidecek olsanız kaskınızı takın. Kask bir aksesuar değil, kafanızı koruyan bir araçtır" dedi.


Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mustafa Esenlibınar, "Halkımızı motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanırken mutlaka kask takmaları konusunu dağıttığımız uyarıcı broşürlerle halkımızı uyarıyoruz. Çünkü kask ve koruyucu ekipman kullanmayan motosiklet sürücülerinin kazalarda yaralanma ihtimalleri oldukça yüksektir. Sadece kask takılarak yaşanan kazalarda gerçekleşen kalıcı sakatlıkların yüzde 40'ını önlenebiliyor" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.