Manisa'da Bugün

TARİHİ HALİME HATUN CAMİİ IŞIKLANDIRACAK

YAŞAM

MANİSA'nın Gölmarmara İlçesi'ndeki tarihi Halime Hatun Camii'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından ışıklandırılacağı açıklandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, ilçe ziyaretleri kapsamında Gölmarmara'da çeşitli incelemelerde bulundu. Başkan Ergün'e AK Partili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de eşlik etti. 

Gezi sırasında Tarihi Halime Hatun Camii ile ilgilenen ve ışıklandırılması talimatını veren Başkan Ergün, "Manisa'da il genelinde 200'ün üzerinde camiimizin ışıklandırmasını yaptık. Halime Hatun Camii'ni de bu çalışmaların içine katıyoruz. Kısa sürede camiimizin ışıklandırma çalışmaları ve çevre düzenlemelerini bitireceğiz" dedi. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz de tarihi caminin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ışıklandırma ve çevre düzenlemeleri nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Ergün, Halime Hatun Camii'nin ardından Halime Hatun Külliyesi'nde de incelemelerde bulundu. Gölmarmara Belediyesi tarafından külliye çevresinde kamulaştırma çalışması yapıldığını öğrenen Başkan Ergün, kamulaştırma çalışmaları sonrası külliyenin restorasyonunun da Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabileceklerini dile getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.