Manisa'da Bugün

Umre Öncesi Yapılması Gerekenler

YAŞAM

Umreye gitmeden önce kişiler eğer Diyanet İşleri Başkanlığının

Umreye gitmeden önce kişiler eğer Diyanet İşleri Başkanlığının turları üzerinden umreye gitmeyeceklerse işe ilk olarak güvenilir bir tur şirketi bulmakla başlamalıdırlar. Bunu yaparken uzun yıllardır bu sektörden olması, daha önce o firmayı tercih etmiş kişilerin yorumları, anlaşmalı oldukları oteller ve seyahat acenteleri gibi özellikleri göz önünde bulundurmalıdırlar. Buna ek olarak umre turları düzenleyen şirketin sağladığı sigorta ve güvenlik hizmetinin de incelenmesi gerekmektedir. Umreye gidildiğinde herhangi bir sağlık sorunu olduğunda şirket görevlileri nasıl davranacak, oldukça kalabalık olan kutsal mekânlarda iletişim nasıl sağlanacak gibi özel sorular mutlaka tur acentelerine sorulmalıdır. Yalnız tur şirketleri nasıl hizmetler sunarlarsa sunsunlar unutulmaması gerekir ki böyle kalabalık ve yorucu ortamlarda olması gereken kişinin kendi ihtiyaçlarını kendi karşılaması, zor durumda kalacak hareketlerden kaçınması ve toplumun huzurunu bozacak davranışları yapmaması gibi gayet doğal ve düzen sağlayıcı davranışlarda bulunmasıdır.
Umre Sırasında Yapılması Gerekenler

Bu bölümde farzı iki olan umrenin ibadet kısmından çok günlük hayat kısmına değinilecektir. Umreye gidildiğinde yaşanan sorunlardan ilki kalabalık dolayısıyla kişilerin gruplarını kaybetmeleridir. Çok kalabalık bir ortam olduğundan ve her kafilenin bir lideri olduğundan zaman zaman kişiler kendi kafilelerini kaybedebilirler. Bu oldukça sık rastlanan bir sorundur. Bunun olmaması için kişiler mutlaka umre
öncesi belirlenmiş olan bir grup simgesini üstlerinde taşımak zorundadırlar. Bu bir eşarp, fular ya da flama olabilir. Bunun dışında ruhani ortamların cazibesine kapılarak kendinden geçen, kalabalıkta kendini yerlere bırakan kişiler de umre ziyareti sırasında sık sık görülmektedir. Bu davranış hem kişinin kendine hem de çevresindeki herkese zarar vermektedir. Umre sırasında sakin olunmalı, vakar duruş kaybedilmemeli ve mutlaka ibadetler ölçülü yapılmalıdır. Bir diğer yapılması gereken ise umrede nefsaniyetten maksimum derecede uzak kalmaya çalışmaktır. Otellerin açık büfesine rağmen israf etmemek, kalabalıkta saygısızlık olarak kabul edilebilecek davranışlara bile ölçülü ve saygılı davranmak, çok sık alışveriş ve pazarlık etmemek gibi nefislerin istediği fakat ibadete gölge düşürecek davranışlardan kaçınılmalıdır.
Umre Fiyatları

Çocuklar için farklı yaş gruplarına farklı fiyatlar uygulanırken genelde bebeklere 4 ya da 6 aya kadar umre için ücret ödenmez. Ödenen ücretler otel kaliteleri, otellerin kutsal mekânlara mesafeleri, kullanılan ulaşım araçları gibi çeşitli parametrelere göre değişmektedir. Örneğin kimi oteller Kabe’ye komşu olarak hemen Kabe’nin yanında olsa da kimi oteller Kabe’ye en az 10 15 dakika yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Hatta uzak olan birçok otel bulunduğu ve uygun umre fiyatları
 sayesinde bu oteller sıkça tercih edildiği için otelden Kâbe’ye, Kâbe’den otele 24 saat servis imkanı sunulmaktadır. Umre seyahati konusunda en güvenilir ve uygun fiyatlı hizmetlerden birini vermekte olan //silatur.com.tr/ tıklanarak ulaşılabilecek Sıla Tur acentesi bu konularda ayrıntılı bilgi alınabilecek ve seyahat planı oluşturulabilecek bir firmadır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.