Manisa'da Bugün

YILIN AHİSİ SEÇİLDİ

YAŞAM

MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, Ahilik Haftası çerçevesinde düzenlenen kutlama programında yılın ahisi seçilen Saruhanlı İlçesi'nde soğuk demircilik yapan Nurettin Bakar'a 'Ahi Beratı'nı verdi.

 MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, Ahilik Haftası çerçevesinde düzenlenen kutlama programında yılın ahisi seçilen Saruhanlı İlçesi'nde soğuk demircilik yapan Nurettin Bakar'a 'Ahi Beratı'nı verdi. 

Manisa'da 27'inci Ahilik Haftası kutlama programı sabah erken saatlerde Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (MESOB) Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Halil Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, MESOB Başkanı Hasan Geriter, daire müdürleri, öğrenciler kortej eşliğinde valilik binası önünden Mehter Takımı eşliğinde tarihi Yeni Han'a kadar yürüdü. Yürüş sırasında MESOB Başkanı Hasan Geriter vatandaşlara karanfil dağıtırken, geleneksel kıyafetler giyen gençler ise esnafa sıra dağıttı. 

Yeni Han'da düzenlenen programda konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, ahilik kültürünün Türkiye'nin ölümsüz ışık kaynağı olduğunu söyledi. Geriter esnafın evine huzur içinde gitmesinin toplumdaki huzuru da beraberinde getirdiğinin altını çizerek, "Esnafın sorunları, sadece esnafın değil, tüm kurumlarımızın işbirliği içinde aşması gereken sorunlardır. Bilinsin ki bir esnaf, gönül rahatlığı ile evine gidiyorsa, o kentte huzur ile güven vardır. Esnaf bir kentin huzur ve güveninin teminatıdır. Türkiye'de yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkarımız var. Bu nedenle esnaf ve sanatkarın sorunları ile talepleri ciddiye alınmalıdır. Kendi kaderine terk edilmemelidir. Devletçe verilecek destekler toplumumuza istihdam ve katma değer olarak geri dönecektir" diye konuştu. 

"ESNAF SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

Vali Erdoğan Bektaş, ahilik kültürünün geçmişten günümüze kadar gelen köklü bir gelenek olduğunu belirterek, "Bu köklü geleneğimizi günümüz toplumunda yaşatmaya devam ediyoruz. Devlet olarak elimizden geldiği kadar esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Olmaya da devam edeceğiz. Çünkü toplumumuzun temel taşı esnaf ve sanatkarımızın sorunlarına çözüm bulmak bizim en asli görevimizdir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından MESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri temsili şed kuşatma törenini sahneledi. Temsili şed kuşatma merasiminin ardından Vali Erdoğan Bektaş, MESOB tarafından yılın ahisi seçilen Saruhan İlçesi'nde 38 yıldır soğuk demircilik yapan Nurettin Bakar'a (60), yılın 'Ahi Beratı'nı verdi. Vali Bektaş ile MESOB Başkanı Geriter birlikte yılın ahisi seçilen Bakar'a şet kuşattılar. 

Törende ayrıca yılın genç girişimcisi seçilen Alaşehir İlçesi'nde sıhhi tesisatçılık yapan Tahir Taşlık'a (24), yılın kadın girişimcisi seçilen Akhisar İlçesi'nde kadın kuaförlüğü yapan Yasemin Özhancı'ya (28) ödülleri verildi. 

Ahilik Haftası sebebiyle liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllendirildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.