Manisa'da Bugün

YUMURTA'YI SANATA DÖNÜŞTÜRDÜ

YAŞAM

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan bir bankacının hobisi, görenleri şaşırttığı kadar takdirde topluyor.

 Turgutlulu bankacı Atilla Turan, yumurta işlemeciliği olarak bilinen ve Türkiye’de ender görülen bir sanat dalı ile uğraşıyor. 
İzmir’de bir bankada müdür yardımcılığı yapan Atilla Turan, internet üzerinde görerek merak sardığı yumurta işlemeciliğinin adeta tutkunu olmuş durumda. Tavuk, kaz ve deve kuşu yumurtalarından oluşan çalışmalar, ince işçiliğin ne kadar zor ve zahmetli olduğunu da gözler önüne seriyor. Merak ile bu işi hobi haline getiren Turan, evinin bir odasını bu işe ayırarak işinden arta kalan zamanlarını yumurta işlemeciliğine ayırıyor.
Atilla Turan, “Yumurta işlemeciliği oldukça zahmetli ama bir o kadar zevkli bir uğraş. Benim daha önceden antika eşya hobim vardı; internet üzerinde yumurta işleme sanatı gördüm. O günden beri bu işle uğraşıyorum. Oldukça zahmetli bir uğraş; yumurtanın yapısı nedeniyle desen çizimi ve simetrisini oluşturmak zaman alıyor. Yumurta hassas olduğu için en son delikte bile yumurta çatlıyor ve 2 günlük uğraş heba oluyor. Şimdilik bu hobimi zevk olarak yapıyorum. İlerleyen aşamada bir internet sitesi kurarak belki ticaretini yapabilirim” şeklinde konuştu.
Turan’ın yaptığı yumurtalar çeşitli fuarlarda boy gösterirken, hem oymacılık tarzı yumurtalar yaparken, paskalya tarzı boyama işleriyle de, yumurtaların görselliğini göz alıcı hale dönüştürüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.