Manisa'da Bugün

YUNTDAĞI CİMİM KİLİMLERİ YENİDEN HAYAT BULUYOR

YAŞAM

MANİSA'da 'Elele Veriyoruz, Birlikte Yürüyoruz' projesi kapsamında Yuntdağı Cimim Kilimleri yeniden hayat bulacak. Eğitilecek kadın kursiyerler istihdam edilecek.

Yeniden Bir hayat Derneği Başkanı Funda Demirel, dernek üyeleriyle birlikte Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Vali Bektaş'a Dernek Başkanı Demirel, 'Elele Veriyoruz, Birlikte Yürüyoruz' projesi kapsamında hayata geçirecekleri 'Halı Kilim Köy' projesi hakkında bilgi verdi. Demirel; Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile Manisa E- Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun desteklediği projeyle kültürel miras korunurken, dezavantajlı gruplara istihdam imkanı yaratılacağını söyledi.

Yuntdağı Cicim kilimlerinin organik kök boyalı dokunacağını belirten Demirel, dokuma kursunun Manisa İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) tarafından Kozaklar Halı Kilim Kooperatifine ait 80'e yakın dokuma tezgahında verileceğini bildirdi. Şehzadeler Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek projeye daha sonra Bergama Halıcılık ve El Sanatları Geliştirme Emek Yoğun Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifi ile Kula Belediyesi'nin de dahil olacağını ifade etti. Yetişen kursiyer kadınları istihdam garantili işe alacaklarını belirten Demirel, "Zaten dünyaca tanınan ve piyasası olan Cimim kilimleriyle aynı zamanda bölgeler ve kırsaldaki bayanlarda kalkınacak" dedi. Vali Erdoğan Bektaş, projeyi beğendiğini belirterek, Demirel'le birlikte projeye destek olan kurum ve kuruluşları tebrik etti. Vali Bektaş, projede engelli ve cezaevinde kalan mahkumların ön planda tutulmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.