Manisa'da Bugün

YUNUS EMRE'NİN KÖYÜNDE 15 BİN KİŞİ İFTARDA BULUŞTU

YAŞAM

Manisa’nın Kula ilçesinde, Yunus Emre'nin diyarı Emre köyü, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 15 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

 Kula ilçesi Emre köyünde bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen Yunus Emre'yi Anma etkinlikleri, Ramazan ayına rastladığı için kapsamlı bir iftar yemeği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Selendi ve Kula Kaymakamı Yasin Ortakçı, Kula İlçe Belediye Başkanı Selim Aşkın, Manisa İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Spor Toto Genel başkanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Sıktaşlı, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Eski Milletvekili Alim Tunç, Belediye meclis Üyeleri daire amirleri ile Denizli, Aydın, Kütahya, Afyon, Manisa, Uşak, Balıkesir ve İzmir'den vatandaşlar katıldı. İçerisinde hurma, zeytin, çorba, et, pilav ve tatlının bulunduğu yemeği alan vatandaşlar, kendileri için ayrılan masalarda iftarlarını açtı. Tapduk ve Yunus Emre türbelerinin bahçesinde kılınan teravih namazı sonrası Hafız İsmail Coşar tarafından Mevlid-i Şerif okundu.
Etkinlikte konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Yunus Emre'nin Anadolu'nun yetiştirdiği en büyük tasavvuf erlerinden ve Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden biri olduğun u belirterek "Bugün burada sevgi ve hoşgörünün medeniyeti olan Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre hazretlerinin kabri başında dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olmuş, kültürümüzün en değerli yapı taşlarından olan Yunus Emre'yi her yıl olduğu gibi bu yılda bu mübarek Kadir Gecesi'nde bir kez daha anıyoruz" dedi. Aşkın, iftara katılan tüm vatandaşlara sahsı ve ilçe halkı adına teşekkür etti.
Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yaptığı konuşmada, mübarek Kadir Gecesini bütün vatandaşlarımızla idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek "Yunus’un Diyarı Kula ilçesi Yunus Emre köyünde bu güzel geceyi dualar ve salavatlar ile kutluyoruz. Bu gün Türkiye’nin her yerinden Yunus’un diyarına gelen vatandaşlarımızı burada ağırlamaktan çok mutluyuz" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.