Manisa'da Bugün

Yunusemre Belediyesi ile İşkur Arasında İşbirliği

YAŞAM

MANİSA'nın Yunusemre İlçe Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

MANİSA'nın Yunusemre İlçe Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında belediyenin iş arayan vatandaşlarla, işçi arayan firmalar arasında köprü vazifesi göreceği belirtildi.

Yunusemre İlçe Belediyesi, belediyeye gelen iş başvurularının iş arayan çeşitli firmalara yönlendirilmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı. İmza törenine Yunusemre İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya ve Ramis Şiyak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, imzalanan protokol sayesinde iş arayan vatandaşların kurumlarına gelmeden belediyeye de başvurabileceğini dile getirdi. İmzalanan protokol çerçevesinde kendi bünyelerinde iş başvurularıyla ilgili olarak ayrı bir birim oluşturduklarını açıklayan Başkan Çerçi, "Biz bir köprü görevi göreceğiz. Yunusemre Belediyemize iş ile ilgili çok talep geliyor. Zaman zaman belediyemiz içinde işçi alıyor ama bu sınırlı sayıda. Belediye olarak bütün iş taleplerine cevap verecek konumda değiliz. Belki eğitim faaliyetlerini de vereceğiz. Kadınlar ve geçlere yönelik projelerimiz olacak. Bu konularda da İŞKUR ile ortaklaşa çalışacağız. Bünyemizde oluşturduğumuz birim ile işsiz vatandaşlarımıza istihdam sağlayacağımıza inanıyorum" dedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Çerçi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, protokole imza attı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.