Manisa'da Bugün

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NE GELEN TELEFONLARI DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ

YAŞAM

Yunusemre Belediyesi’nde vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla kurulan Beyaz Masa birimine çok sayıda şikayet ve istek geliyor. Bir vatandaş "Parktaki su ile araba yıkamak helal mi?" diye sorarken biri ise komşusunun arı beslediğini ihbar etti.

 Yunusemre Belediyesi’nde vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla kurulan Beyaz Masa birimine çok sayıda şikayet ve istek geliyor. Bir vatandaş "Parktaki su ile araba yıkamak helal mi?" diye sorarken biri ise komşusunun arı beslediğini ihbar etti.

Haber Merkezi
Yunusemre Belediyesi Beyaz Masa birimine şikayet dilekçesi veren bir vatandaş parkta çim sulamak için yapılan çeşmenin esnaflar tarafından kullanıldığını, suyun kullanımın helal mi haram mı olduğunu sordu. Vatandaş dilekçesinde su helal ise çeşme suyunu kendi aracı için de kullanmak istediğini yazdı. Şikayet karşısında şaşıran personel konuyu yetkililere iletti.

EVDE BESLENEN HAYVANLAR ŞİKAYET KONUSU OLDU

Beyaz Masa Sorumlusu Özlem Çatıkkaş, 1 Ağustos’da göreve başladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Şuana kadar 180 tane dilekçe yoluyla, 200 kişiden ise telefon ile şikayetler aldık. Ayrıca 102 tane de mail yoluyla şikayetler geldi. Şikayetlerin yüzde sekseni çöp sorunlarıyla ilgili geliyor. 1 Eylül’den itibaren çöp işini aldıktan sonra hızlı bir şekilde hizmete başlayacağız. Beyaz Masaya çok ilginç şikayetler gelmeye başladı. Bir kişi oturduğu evin karşısındaki çatısı cam ile kaplı sosyal tesise güneş ışınlarının vurduğunu ardından evine yansıdığını belirterek çözüm olarak çatının mat boya ile boyanmasını önerdi. Bizimle ilgisi olmayan şikayeti yetkililere ilettik. Sağolsunlar ilgileniyorlar. Diğer ilginç bir şikayette de bir vatandaş komşusunun keçi beslediğini ve hayvanların hep birlikte gürültülü bir şekilde dolaştığını iletti. Yine bir vatandaş komşusunu bize şikayet etti. Komşusunun evde arı beslediğini evde arıcılık yaptığını bu yüzden de arıların bir çok kişiyi soktuğunu bildirerek bizlerden çözüm istedi. Bizde gerekeni yapıyoruz. Böyle ilginç ve tuhaf şikayetlerle çoğumuz karşılaşıyoruz. Gelen şikayetler arasında bir vatandaş şehir içinde yaşadıklarını, komşusunun evde çok sayıda inek beslediğini ve hayvanların kokusundan ve tozundan rahatsız oldukları için şikayette bulundu. Bir diğer şikayette de bir vatandaş bir parkta çim sulamak için yapılan çeşmeden esnafın su kullandığını, hatta arabalarını yıkadıklarını ve suyun helal mi haram mı? olduğunu iletti. Eğer helal ise arabasını kendisinin de yıkayacağını dile getirdi. Bizde yetkililere helal mi hara mı? diye sorduk cevabını bekliyoruz.”


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.