Manisa'da Bugün

YUNUSEMRE SOFRASINDA BİN KİŞİ ORUÇ AÇTI

YAŞAM

Her mahallede düzenlediği etkinliklerle vatandaşların dolu dolu bir Ramazan gecesi geçirmelerini sağlayan Yunusemre Belediyesi'nin Yeni Mahalle'de kurduğu iftar sofrasında yaklaşık bin kişi orucunu açtı.

 Her mahallede düzenlediği etkinliklerle vatandaşların dolu dolu bir Ramazan gecesi geçirmelerini sağlayan Yunusemre Belediyesi'nin Yeni Mahalle'de kurduğu iftar sofrasında yaklaşık bin kişi orucunu açtı.

8 Eylül İlkokul'unda düzenlenen iftara Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde ve sonrasında vatandaşlara Türk Tasavvuf Musikisi konseri verildi. Gecede gerçekleşen etkinliklerde çocuklar Hacivat ve Karagöz oyunuyla gönüllerince eğlendi. Çocuklara ardından Osmanlı macunu ve balon dağıtıldı. Gecenin sonunda minik semazenler sahne aldı. İlahi ezgilerle sema dönen minik semazenlerin gösterisi büyük ilgi gördü.

"YUNUSEMRE DAHA FARKLI BİR İLÇE OLACAK"

Her mahallerde iftar verdiklerini hatırlatan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Etkinliklerimizle beraber vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Amacımız Ramazan'ın güzelliklerini yaşamak ve yaşatmak. Yeni nesile kendi kültür ve değerlerimizi bir nebze aktarabilmektir. Yunusemre Belediyesi olarak 3 aylık bir belediyeyiz. Yeni kurulan bir belediye olarak bütün gücümüzle çalışıyoruz. Kuruluşumuzu inşallah yakında tamamlıyoruz. Büyük mesafeler aldık. Yunusemre'deki değişimi inşallah önümüzdeki aylarda hep beraber göreceğiz Yunusemre daha farklı bir ilçe olacak. 200 bin nüfusumuz var. Manisa'nın en büyük ilçesiyiz. Hep beraber bu ilçenin geleceğini daha güzel yapmak için gayret ediyoruz. Tüm bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bir taraftan da bir üzüntü yaşadıklarını belirten Başkan Çerçi, "Maalesef Filistin'de İsrail, Filistin'deki kardeşlerimize bombalarla saldırıyor. Allah oradaki Müslüman kardeşlerimize yardım etsin. Zalimlerin zulmüne engel olsun diye dua edelim" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.