Manisa'da Bugün

YUSUF ENLİ MANİSALIYA KENDİMİZİ SEVDİREMEDİK

YAŞAM

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, Manisa Belediyesi’nin istatistik bilgisine göre vatandaş memnuniyetinin yüzde 46’dan yüzde 26’ya düştüğünü belirterek şuana kadar yazılan cezaların 75 bin TL olduğunu söyledi.

 Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli Manisa’nın ulaşım sıkıntıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulaşımda en büyük sıkıntının sabah ve akşam üstü memurların ve öğrencilerin çıkış saatleri olduğunu belirten Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, “Bu da Manisa’ya büyük sıkıntı veriyor. Türkiye'nin en büyük sanayilerinde birine sahibiz. Buraya sabah 20-25 bin insan gidiyor. Ve bunun gelişi de var. Aynı saatlerde öğrencilerin çıkış saatleri var. Manisa’nın böyle bir kaderi var. Üç yol kullanılıyor. Bu durumda da vatandaşların ulaşımı aksıyor. Sayın belediye başkanımızla da bu konuları konuşuyoruz. Ben yolcuyu taşırsam para kazanırım. Ben yolcu taşımıyorsam benim şehir içinde çalışmamın ne anlamı var. Sanki biz Manisalıya ihanet ediyormuş gibi onları taşımak istemiyormuşuz gibi bir düşünceye sahip oluyorlar. Ve insanlar devamlı bizi şikayet ediyor. Manisalıların görmesi için duraklara arabaların geliş ve gidiş saatlerini koyduk. Büyükşehir olan Manisa’da yollar genişleyecektir. Sayın belediye başkanımıza söyledim, İstanbul’da denenmiş yollar var. Servisler ile otobüslerin ayrı bir güzergahları var. Ama Manisa’da sağlı sollu çift park etmiş araçlar bizim daha hızlı işimizi yapmamıza engel oluyor” dedi.
İnternet sitelerinin açık olduğunu ve gelen her şikayeti değerlendirdiklerinin altını çizen Yusuf Enli, “Kameralardan şoförün ve vatandaşların ne yaptığını görüyoruz. 24 saat hem Manisa Belediyesi hem de biz izliyoruz. Böyle bir örnek şehirde bu şikayetlerin gelmesi bizleri üzüyor. Hangi arabadan ne şikayet geliyorsa gereken cezalar yazılıyor. Hiç kimsenin tahmin etmeyeceği en ufak şikayetlere bile dikkate alınıyor. Şu ana kadar yazılan cezalar 75 bin TL’dir. Kim ne suç işlemişse günü saati olmak üzere yazılıyor. Bu kadar disiplinli çalışıyoruz. Bize karşı yapılan her şeyi de bir CD halinde Manisa Belediyesi’ne verdik. Manisalı bizi esnaf olarak görmüyor. Bizde sabah 6’da işe başlayıp 12.00’de dükkanımızı kapatıyoruz. Manisa Belediyesi’nin istatistik bilgisine göre memnuniyet saysı yüzde 46’dan yüzde 26’ya düştü. Bizim şoförlerimizin hoşgörülü davranmalarını istiyorum. Onun için bizim biraz daha sabırlı olmamız lazım. Sırf bizi özellikle kötü göstermek için belediye ye şikayet eden insanlar var. Bu da bizleri çok üzüyor. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız ise bizlerden çok mutlular. Ama bir türlü Manisalıya kendimizi sevdiremedik” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.