MHP YUNUSEMRE ADAYI AZMİ AÇIKDİL'E MUHTARLARDAN TAM NOT

MHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, Yuntdağ köy ve merkez mahalle muhtarları ile Saruhan Otel’de bir araya gelerek, projelerini anlattı.

SİYASET 19.03.2014, 14:43 19.03.2014, 14:44
MHP YUNUSEMRE ADAYI AZMİ AÇIKDİL'E MUHTARLARDAN TAM NOT

 MHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, Yuntdağ köy ve merkez mahalle muhtarları ile Saruhan Otel’de bir araya gelerek, projelerini anlattı. Projelerin nitelikli, ihtiyaçları karşılayacak projeler olduğunu belirten Açıkdil;” Yapılacak projelerin yerleri belli, ayakları yere basan sağlam temelli. Sizleri de tanıyorum gelin hep birlikte bu mükemmel eserleri Yunusemre’ye kazandıralım” dedi. Açıkdil, muhtarlarla kentte bir tur atarak “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözünü adeta kanıtladı.

 

            Milliyetçi Hareket Partisi Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, büyük ses getiren projelerini Yuntdağ köy muhtarlarına ve merkez mahalle muhtarlarına Saruhan Otel’de düzenlenen kahvaltıda tanıttı. Geniş katılımın olduğu kahvaltıda projelerin animasyonlu hallerini muhtarlarla birlikte izleyen Açıkdil,” Projeleri hazırlarken Yunusemre ilçesi 4 ana unsurdan oluştuğunu belirledik. Bu unsurlar Yuntdağ, Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi ve merkez mahalleler. 4 ana unsurun birbiriyle bir kopukluğu var. Organize Sanayi Bölgesi Manisa ile kaynaşamadı. Beyaz yakalı çalışanlar İzmir’de yaşıyor, mavi yakalılar Manisa’da kalıyor.4 ana unsuru eğitim, ekonomi ve sosyal hayat şeklinde 3 etkileşim alanında ele aldık. Edindiğimiz verilere göre de sanayi alanında sosyal alan yok, eğitim seviyesi düşük, ekonomi anlamında da mavi yakalıların durumu ortada asgari ücret ile ev geçindirmeye çalışıyorlar. Celal Bayar Üniversitesi’nde de gezip eğlenebilecekleri bir alan yok, ekonomi anlamında öğrencilerden bir şey beklemiyoruz ama kentte kaldıkları zaman ekonomik anlamda da bir getirileri mutlaka olacaktır. Yuntdağ köylerine geldiğimiz de ise durum ortada muhtarlarımızın her biri gençlerin Manisa’ya göç etmesini engellemek için mücadele içinde. Ceplerine para veremediği için gençler muhtarları dinleyemiyor ve göç ediyor. Sanayi de ya da diğer bir iş dalında çalışıyor. Hatta Yuntdağ köylerini ziyaret ettiğimizde kızlarımız diyor ki biz Manisa’ya evlenirsek evleniriz yoksa evlenmeyiz. Onlar da haklı köylerde eğlenebilecekleri gezecekleri hiçbir yer yok. Dolayısıyla tüm bunlardan yola çıkarak ekonomi, sosyal ve eğitim açısından kalkındırabilmek için projelerimizi hazırladık. Ama üç unsurla ilgili proje hazırladık derken merkez mahalleleri de unutmadık. Merkez mahallelerin en büyük sıkıntısı otopark onun içinde projemiz var. Tabi ki bu projeleri hayat geçirdiğimizde de huzurlu ve mutlu bir Yunusemre ilçesinde hep birlikte yaşayacağız.”diyerek projelerin yerlerinin belli olduğunu sözlerine ekledi.

 

            Muhtarlar alkışlar eşliğinde projeleri izlerken Açıkdil,” Projelerimiz nitelikli, uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkan projeler. Gelin hep beraber el ele verelim, hem mükemmel hem de ihtiyaçlara cevap verecek bu esleri Yunusemre ilçesine kazandıralım.” Sözleriyle muhtarlara birlik çağrısında bulundu. “İcraatta Tecrübe, Yönetimde Adalet, İlişkide Hoşgörü” düsturu ile yola çıktığını her fırsatta vurgulayan Açıkdil, projelerini anlattıktan sonra muhtarlarla birlikte Manisa Belediye’si olarak hizmete geçirdikleri Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu ve Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı’nı gezdi.

 

            Yuntdağ köylerinde önce ilk önce hayata geçirilmesi gereken hizmetin alt yapı ve arıtma tesisi olduğunu söyleyen Açıkdil, gittiği köylerde anlattığı ve köylere yapacağını söylediği Keçiliköy Paket Arıtma Tesisi’ni de muhtarlara gezdirerek “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözünü adeta kanıtladı. Açıkdil, daha sonra 170 dönümlük Kent Park alanını da muhtarlarla birlikte gezdi.

 

Muhtarlardan Tam Not Alan Projeler

 

Yuntdağ Bölgesinde Yapılacak Projeler;

            Köy Konağı; Yuntdağ köylerinde belirli bölgelerde yapılmasını planladığımız köy konaklarında halıcılık ve el sanatları kursları( iğne oyası, dikiş,nakış vb.gibi), okuma-yazma,kur-an kursularının verildiği kurs odası, kurs yönetimi odası, muhtar odası,PTT Şubesi, sağlık evi, internet ve okuma salonu, çok maksatlı salon, mescit ve gasilhane bulunacaktır.

            Arıtma Tesisi; Merkez olarak belirlenecek ve birbirine yakın köylere yapılacaktır. Köylerin en büyük ihtiyaçlarından biri.

            Güneş Panellerinden Enerji Üretimi; Yuntdağ bölgesinde kurulucak güneş panelleri ile Yuntdağı kendi enerjisini üretecek.

            Günübirlik ve Hafta Sonu Konaklama; Yuntdağı'nın kültürüne has yapılacak evler ile turizm canlandırılacak.Kocadere Vadisi, Şamar, Sarınasuhlar...

            Halıcılık Merkezi; Yuntdağı köylerinin en önemli geçim kaynaklarından halıcılık yeniden canlandırılacak.Maldan, Köseler, Sarıahmetli, Pınar, Uzunlar, Asmacık, Süngüllü, Pelitalan, Dağyenice, Örselli köyleri.

            Köy Pazarı;Ortaköy'de kurulacak pazarlar ile köy sakinleri,hanımlarımız el sanatlarını satabilecek, hem de gelir kaynağı olacak.

Spor Merkezi; Osmancalı'da kurulacak merkez de okçuluk, atıcılık, binicilik, off road, motokros, bisiklet gibi sporlara da hareketlilik kazandırılıacak.

            Turizm Merkezi;Köseler (Aigai,müze), Siyekli, Dağyenice. Örselli, Uzunburun (yoğurtçukale) Türkmen (traking), Osmancalı (spor) Ortaköy (piknik alanları ve festivaller) gibi köylerdeki etkinliklerle turizm canlandırılacak.

            Yatırım Tesisleri; Çamlıca, Kozaklar, Küçükbelen köylerinde antep Fistığı, süt, besicilik,çilek gibi ürünlerin satılmasını sağlayacak tesisler.

            Ziyaretgah; Recepli Köyü'nde yapılması planlanılan,insanları ziyaret edecekleri hem de konaklayacakları yer.

 

İmar Planlamaları İle İlgili Projeler

            Yeni Yerleşim Alanları; Yunusemre'nin birçok noktasında ve Mutlu ve Lalapaşa mahallerinde yapılacak olan sosyal konutlar,bahçeli teras evler,öğrenci konaklama evleri.

Yeni İmar Planı;Yunusemre ilçesinin öncelikli projelerinden ve ucuz konut sahibi olabilmenin ,arsa yokluğundan artan kira ve konut fiyatlarının düşmesi için yapılması gereklidir.

            Kentsel Yenilemeler;Hafsa Sultan,Cumhuriyet,Fatih,Yeni Mahalle,Laleli ve Mesir Mahalleri'nde modern,çağdaş ve mutlu bir yaşam için,vatandaşların da mağdur olmamasını göz önünde bulundurarak konut üretimine geçilmesi.

 

Ulaşım İle İlgili Projeler;

            Otoparklar; Eski yerleşim olan merkezdeki mahallerimizde tespit edilmiş olan otopark yapılabilecek alanlara mahallerin ihtiyaçlarını karşılayacak nispette otopark yapılması. Merkez Efendi, Tevfikiye, Kuyualan,Bozköy ve Kaynak mahallelerinde.

            Köy Yollarının Düzeltilmesi;Yuntdağ köylerine projelerin gidebilmesi için yapılması gereken ilk çalışma.

 

Sosyal Projeler;

            Huzur Köyü; Kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayacağı yaşlılarımızın bakımını üstlenecek, el sanatları ve hobileri teşvik edecek atölyelerin bulunduğu tesis.

            Kadın Konukevi;Kadınların belirli zamanlarda ihtiyaçları olduğunda,sosyal donatıları olan konut.

Sokakta Çalışan Çocukları Koruma Evi; Kötü alışkanlıkları olan ya da sokakta çalışmak zorunda olan çocuklara topluma kazandırılması, meslek edindirilmesi için çeşitli kursların verileceği yer.

            Engelliler Köyü; Engelli kimselerin vakit geçirebileceği sosyal tesislerin bulunduğu ve engelli ailelerin rahatlıkla emanet edip,gün içinde kendi işlerini halledebilecekleri tesis.

            Çocuk Köyü; Geleceğimiz çocuklarına kendi kültürünü, tarihini, inanç değerlerini hem eğlenerek hem de yaşayarak öğrenebilecekleri içinde yüzme havuzları,geleneksel çocuk oyunlarımızın oynanabileceği belirlenmiş alanlar,güreş alanı,modern oyun alanları ,çocuk tiyatrosu ve sinema gösteri salonu,oyuncakçılar,pet-shop,çocuk giyim satış dükkânları,çocuklara yönelik aile eğitim-sağlık ve beslenme merkezi,sağlıklı aile sağlıklı çocuk danışmanlık merkezi,çocukların dini eğitimlerini de alabileceği minyatür mabet,çocuk müzesi,müzik ve folklor eğitim merkezi ,çocuk beslenme alanları,aileler için restaurant-cafe ve piknik alanları,türk tarih yolu (tarihte önemli türk büyüklerinin büstlerinin olduğu bir alan),türkiyenin önemli tarihi değerlerinin ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği minyatürler alanı,çocuklar için ev ortamlarında yapamadıkları ev hayvanları besi alanları.,otopark,oto yıkama ve temizlik gibi pek çok yönden işlevselliği olan bir yaşam alanı oluşturmak.Yunusemre Vadisi(Karaçay) çocuk trafik eğitim pisti altına ve devamına yapılacaktır.

            Spor Tesisleri ve Merkezleri; İlçenin çeşitli noktalarında ve Yuntdağ köylerinde soyunma odaları olan ve çeşitli imkanların sağlandığı tesisler.

            Pazaryerleri; Diyanet İşleri Müdürlüğü'nün arka tarafına yapılacak Güzelyurt Modern Kapalı Pazaryeri,Karaköy Pazaryeri Revizyonu ve Laleli Meydanı ile Hafsasultan mahallesi arasında kalan bölgede insanların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği(Manav,mandıra vb.) küçük daimi pazar.

            Müze; Köseler Köyü Aigai Kalesi

            Kültür Merkezi; Adliye'nin arka tarafında tiyatro,konferans,konser salonları, kütüphane, ticari mekanların bulunduğu Yunusemre'ye yakışır bir merkez.

            Fuar ve Gösteri Merkezi; Yeni orta ölçekli alanda yapılacak ve Sanayi'nin ihtiyacına karşılık verecektir.

            Sosyal Etkinlikler;Hastalara destek, hanımlara lokaller, hemşeri platformu, çamaşır yıkama merkezleri, kent konseyi, esnaf şenliği, kent meclisi, kardeş şehirler, festivaller, yarışmalar.

 

Yunusemre'nin Gelişimine Yön Verecek Projeler

            Yunusemre Belediye Binası ve Çarşısı;Laleli ve Mesir Mahallerinin yenileme planlarında planlanacak olan çarşı, mağaza, kafe, restoran, eğlence merkezlerinin bulunduğu cadde ve alan.

            Mimar Sinan Bulvarı Düzenlemesi;Süreyya piknik alanından Manisaya girişte pembe beyaz zakkumlar ile devam eden yolda Kuvay-ı Milliye Anıtı, Elginkan Okulunun önünde ki belediye arsası, manisanın Batı Giriş Kapısı Alparslan Türkeş Köprüsü, ve cıvarında ki özel mülkler, Kızılayın Outlet Mağazaları, İnşaatına yeni başlanacak olan Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Çanakkale Anıtı, Kurtuluş Savaşı Halk Kahramanları Anıtı, Yunusemre Belediyesi Hizmet Binası ve iş merkezi, Mağnesia Alış Veriş Merkezi, Özel idare alanında projelendirilen Manisa Müzesi, Emniyet Konuk Evi, YSE Meydanı araç Üst Geçidi, inşaatına yakında başlanacak olan SGK Hastanesi, Yeni Ticaret Odası Hizmet Binası, bu alana asansörlü yaya üst geçidi de yapılacak, Buradan Kuşlubahçeye kadar ekonomik ömrünü doldurmuş binalar var bunlarda zamanla kendilerini yenileyeceklerdir, Yeni yapılacak Büyük Şehir Belediye Hizmet Binası, Pazaryeri, depolama otoparkı, temellerini yeni attığımız Oda Dernekler İkiz Kuleler, Kuşlubahçe Girişinde ki Vakıfların arazisine yapılması düşünülen otel, showroomlardan sonra çevre yolu yonca kavşağı cıvarında ki özel parsellerin yapılanması, Manisa Otogarı ve Hafif Raylı Sistem İstasyonu, Manisanın batı girişi Alparslan Köprüsü gibi yenilenecek olan Gediz Köprüsü, bu güzergah Üçpınar Köy girişine kadar uzayalabilir hatta zamanla Yeni Köye kadar da gidecektir.

            Gedizkent; Gediz nehri kenarında, rekreasyon alanında, OSB çalışanlarına, CBÜ öğrencilerine, Yuntdağ sakinlerine hizmet edecek Manisa ve çevre illerdeki vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayıp, eğlenip gezebilecekleri çekim noktası. Saray-i Amire alışveriş merkezi.Kent alanına ulaşım CBÜ Kampüsüne giden hafifraylı sistemle sağlanacak, öğrenci evleri, öğretim üyeleri siteleri, Sanayi alanlarında ki yöneticilerin (beyaz yaka) konaklayacakları evler, haftasonu kalınabilecek moteller, Huzur Köyü, Manisalıların yerleşecekleri Yeni Konut alanları ve çekim merkezi olacak: Saray-ı Amire Alış Veriş Merkezi - Teras Evler- Rekreasyon Alanları.

            Laleli-Mesir Mahalleri Kentsel Yenileme ve Yunusemre Çarşısı;Ekonomik ömrünü doldurmuş konutların yenilerek yeni oluşturulacak bir kent parçasında hem ticari mekanların (sinema, alış veriş mağazalarının, kafe ve restoranların, eğlence yerlerinin, gezinti yaya akslarının, galerilerin) bulunduğu çarşı ve yeni akıllı binaların planlaması.

 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 35 96
2. Fenerbahçe 35 90
3. Trabzonspor 35 58
4. Başakşehir 35 55
5. Beşiktaş 35 54
6. Alanyaspor 35 49
7. Kasımpasa 35 49
8. Rizespor 35 49
9. Sivasspor 35 48
10. Antalyaspor 35 45
11. A.Demirspor 35 44
12. Samsunspor 35 42
13. Kayserispor 35 41
14. Ankaragücü 35 39
15. Karagümrük 35 37
16. Konyaspor 35 37
17. Gaziantep FK 35 35
18. Hatayspor 35 34
19. Pendikspor 35 33
20. İstanbulspor 35 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 33 72
2. Göztepe 33 69
3. Sakaryaspor 33 57
4. Bodrumspor 33 56
5. Ahlatçı Çorum FK 33 56
6. Kocaelispor 33 55
7. Bandırmaspor 33 50
8. Boluspor 33 50
9. Gençlerbirliği 33 50
10. Erzurumspor 33 44
11. Manisa FK 33 40
12. Ümraniye 33 40
13. Keçiörengücü 33 39
14. Tuzlaspor 33 37
15. Adanaspor 33 36
16. Şanlıurfaspor 33 35
17. Altay 33 9
18. Giresunspor 33 7
Takımlar O P
1. Arsenal 36 83
2. M.City 35 82
3. Liverpool 36 78
4. Aston Villa 36 67
5. Tottenham 35 60
6. Newcastle 35 56
7. Chelsea 35 54
8. M. United 35 54
9. West Ham United 36 49
10. Bournemouth 36 48
11. Brighton 35 47
12. Wolves 36 46
13. Fulham 36 44
14. Crystal Palace 36 43
15. Everton 36 37
16. Brentford 36 36
17. Nottingham Forest 36 29
18. Luton Town 36 26
19. Burnley 36 24
20. Sheffield United 36 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 34 87
2. Girona 34 74
3. Barcelona 34 73
4. Atletico Madrid 34 67
5. Athletic Bilbao 34 61
6. Real Sociedad 34 54
7. Real Betis 34 52
8. Valencia 34 47
9. Villarreal 34 45
10. Getafe 34 43
11. Deportivo Alaves 34 41
12. Sevilla 34 41
13. Osasuna 34 39
14. Las Palmas 34 37
15. Celta Vigo 34 34
16. Rayo Vallecano 34 34
17. Mallorca 34 32
18. Cadiz 34 26
19. Granada 34 21
20. Almeria 34 17