Ferdi Zeyrek’in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Evinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediyesinin merhum başkanı Ferdi Zeyrek’in adına kurulan vakfın açılışı gerçekleştirildi. Hayırseverlerin katkılarıyla öğrencilere burs, ihtiyaç sahiplerine yardım ve hayata geçireceği faaliyetlerle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak olan vakfın açılışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

POLİTİKA 29.09.2025, 21:58
Ferdi Zeyrek’in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Evinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediyesinin merhum başkanı Ferdi Zeyrek’in adına kurulan vakfın açılışı gerçekleştirildi. Hayırseverlerin katkılarıyla öğrencilere burs, ihtiyaç sahiplerine yardım ve hayata geçireceği faaliyetlerle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak olan vakfın açılışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Ferdi Zeyrek Vakfı’nın açılışı Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel eşi Didem Özel ile birlikte katılırken, CHP Manisa milletvekilleri Selma Aliye Kavaf, Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, çevre illerin ve ilçelerin belediye başkanları, merhum Ferdi Zeyrek’in annesi Gülten Zeyrek, eşi ve Vakfın kurucusu Nurcan Zeyrek, kızı Nehir Zeyrek, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tören sırasında Ferdi Zeyrek’in annesi Gülten Zeyrek gözyaşlarına hakim olamadı.

"Ferdi’nin ışığı bu vakıfla hiç sönmeyecek"

Ferdi Zeyrek’in görev süresinden kısa bir video ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ferdi Zeyrek Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Zeyrek, "Bizim hayallerimiz vardı. Kızlarımızın meslek sahibi olduğunu görmek, emeklilik vakti sakin anları hayal ederdik. Şimdi bu vakıfla hayalleri olan ama okuyamayan çocuklara destek olmak, özel gereksinimli çocuklara destek olmak ve dağ köylerindeki yalın ayak çocuklara destek olmak istiyoruz. Vakfımızın ilk projesini hayata geçiriyoruz. Başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlerimizin geleceğine umut olmak için üniversite eğitim desteğini başlatıyoruz. Bu projeyle Manisa’da ikamet edip başka şehire okumaya giden ve başka şehirden Manisa’ya gelip okuyan gençlerimize destek olacağız. Şehit ve gazi çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumlarında yetişen çocuklar hep önceliğimiz olacak. Ferdi Zeyrek Vakfı olarak Manisa’dan Darüşşafaka Cemiyeti’ne seçilen çocuklarımıza destek olmak için muvafakata da vardık. Ferdi sana söz veriyorum, senin ışığın bu vakıfla hiç sönmeyecek" dedi.

"Bu vakıf babam Ferdi Zeyrek’in hikayesinin devamıdır"

Vakfın kurucularından olan Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek ise, "İki ayda bu vakfı kurduk. Bu vakıf babam Ferdi Zeyrek’in hikayesinin devamıdır. Biz onun hayallerini geleceğe taşıyacağız. Bugün ve yarın yapılacak çalışmalar onun anlayışıyla şekillenecektir. Bu vakıf bir değerler bütününü temsil eder. Ben hayatımı babam gibi yaşamaya, babam gibi çalışmaya devam edeceğim. Sıra bizde, onun bıraktığı mirası daha da büyüteceğiz" şeklinde konuştu.

Vakfın kurucularından olan Murat Çökmez de yaptığı konuşmada toplumun geleceği olan gençlere madden ve manen destek vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, vakfın sadece Manisa için değil, Türkiye için çok iyi işler yapacağına inandığını dile getirerek, vakfın her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

"Sütte leke var, Ferdi’de leke yok"

Açılış programının son konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mesleğini seven, yaşadığı şehri seven, insanları seven, çocukları seven, yaşamın kendisine değer veren bambaşka birisiydi Ferdi. Kim tanısa etkisinden kurtulamaz, tanıyıp da kimsenin düşmanlık edemeyeceği, dost olacağı, arkadaş olmak isteyeceği birisi. Uzak kaldığınızda özlediğiniz, insanın kardeşini özler gibi özlediği birisidir Ferdi. Kenti seven, insanı seven, Manisa’ya aşık ve Manisaspor’a aşık, belediyeciliği seven, yapısında hem mimar olmasından dolayı hem de insana hizmet etmeyi sevmesinden dolayı en uygun iş Ferdi için belediye başkanlığıydı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklayacağımız Ferdi’nin tanıtım toplantısı için hiçbir not hazırlamadım, içimden gelmedi. Yani ben Ferdi’yi bildiğim gibi anlatayım. İnsanlar bunu anlarlar, bunu alırlar diye düşündüm. Öyle kalkıp buradaki o sahne gelene kadar aklımda Ferdi hakkında ne söyleyeceğim yoktu. Ama bir cümle söyledim, sonra da onu her yerde tekrarladım. Herhalde Ferdi’yi tanıyan herkesin altına imza atacağı cümle odur, Ferdi’yi özetleyen; ’Sütte leke var, Ferdi’de leke yok’ kardeşim. Gerçekten öyleydi ve o günden sonra da otobüsün üstünde meydanlarda bunu söylediğimizde herkes buna yürekten biraz önce sizin katıldığınız gibi katıldı. Tanıdıkça da, Ferdi çalıştıkça da herkes buna hak verdi" dedi.

"Yarım kalan son hayalimizdi"

Ferdi Zeyrek’in Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasının ardından makam odasında aralarında geçen bir diyalogdan bahseden Özel, "Spil Dağı’ndan aşağıya çok bakmışlığımız var bizim Ferdi’yle. Orada kurduğumuz bir hayale daha yaklaştığımızı hissettik. Manisa Büyükşehir’in karşısında Batı Kışla var. Şehrin ortasında devasa bir alan. Kimi zaman dediler ’Burası Katarlılara satılacakmış’, kimi zaman dediler ’Burası imara açılacakmış.’ İçinde binlerce ağaç ve küçük binalar, artık askeriyenin dışarı gitmesi lazım. Ferdi, ’Ben burayı istesem bize verirler mi ağabey?’ dedi. Dedim ’İste.’ Hatta cumhurbaşkanı yardımcımızla konuşacaktı bu konuyu, ’İsteyenin bir yüzü kara’ dedim. Vermezlerse iktidar olunca biz sana vereceğiz mecbur burayı. Şimdi o alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yunusemre Belediyesi CHP’deyken, Büyükşehir CHP’deyken o alan güvencede. Ümit ederim vakıf, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilgili bakanlarla, ilgili cumhurbaşkanı yardımcımızla gerekli görüşmeleri yapar, önayak olurlar, yardımcı olurlarsa iktidar partisi milletvekilleri orası Türkiye’nin en büyük kent ormanı olabilir. Adı da elbette Ferdi Zeyrek Kent Ormanı olacaktır. Tahmin ediyorum Hyde Park’tan, Central Park’tan, onlarla yarışacaktır şehir ölçeğinde baktığımızda. On binlerce ağacın olduğu ve gerçekten Manisa’nın nefes aldığı bir yer olur. Bu bizim Ferdi’yle yarım kalan son hayalimizdi. Bunu gerçekleştirmek er ya da geç mutlaka bize nasip olacak. Bu dönem ya da önümüzdeki dönemde Ferdi’nin böyle kurduğu yarım kalan hayalleri var. Benim bildiğim, Nurcan’ın bildiği, siyaset arkadaşlarının bildiği ve kurmadığı ama kurması muhtemel hayalleri var. Ferdi’nin kurduğu, kuracağı bütün hayaller insana dairdir, çocuklara dairdir ve Manisa’ya dairdir" şeklinde konuştu.

"Niyetler halistir"

Bundan sonra ilk hedefin öğrencilere burs, Manisa’nın gurbetteki evlatlarına sahip çıkmak, Manisa’ya gelmiş yoksul çocuklara sahip çıkmak olduğunu kaydeden Özel, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu vakfın parlak fikirlere ihtiyacı var ve gerçekten kalıcı ve gitgide büyüyecek desteklere ihtiyacı var. Bu konuda ben hemşehrilerim, belediye başkanlarım, siyasetçilere güveniyorum. Manisa çok güzel insanların kentidir. Manisa iddialı başlangıçların kentidir. Fatih Sultan Mehmet’in babasının vefatını öğrenip, yere diz üstü çöküp, üç İhlas bir Elham okuyup beyaz atının sırtına bindiği, ’Beni seven arkamdan gelsin’ dediği şehirdir ve payitahta, Edirne’ye gidip 2 sene içinde çağ açıp çağ kapatacak, İstanbul’u fethedecek komutanın harekete geçtiği şehirdir. O yüzden bu başlangıç yine şehzadeler kentinde, bu başlangıç Şehzadeler ilçesinde yapılıyor. İyi bir başlangıçtır. Niyetler halistir, sonu da başarılı olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun. Yas tutmak yerine Ferdi için çalışmaya başlayan ailesi hepimize örnek olsun."

Programda ayrıca Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından cemiyete sağladığı katkılardan dolayı ölümünden önce Ressam Hidayet Gültekin’e yaptırılan, anne ve babasıyla birlikte olduğu Ferdi Zeyrek’in bebeklik fotoğrafının yağlıboya tablosu Vakfın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Zeyrek’e hediye edildi.

Yorumlar (0)
8
kapalı
Namaz Vakti 10 Şubat 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 21 52
2.  Fenerbahçe 21 49
3.  Trabzonspor 21 45
4.  Göztepe 21 40
5.  Beşiktaş 21 37
6.  Başakşehir FK 21 33
7.  Samsunspor 21 30
8.  Gaziantep FK 21 28
9.  Kocaelispor 21 27
10.  Alanyaspor 21 23
11.  Gençlerbirliği 21 22
12.  Çaykur Rizespor 21 20
13.  Konyaspor 21 20
14.  Antalyaspor 21 20
15.  Eyüpspor 21 18
16.  Kasımpaşa 21 16
17.  Kayserispor 21 15
18.  Fatih Karagümrük 21 12
Takımlar O P
1.  Amed SK 24 49
2.  Erzurumspor FK 24 48
3.  Esenler Erokspor 24 47
4.  Bodrum FK 24 42
5.  Çorum FK 24 41
6.  Pendikspor 24 39
7.  Iğdır FK 24 37
8.  Keçiörengücü 24 36
9.  Bandırmaspor 24 36
10.  Boluspor 24 35
11.  Van Spor FK 24 34
12.  Manisa FK 24 34
13.  İstanbulspor 24 32
14.  Sivasspor 24 30
15.  Sarıyer 24 30
16.  Ümraniyespor 24 28
17.  Serik Belediyespor 24 26
18.  Sakaryaspor 24 23
19.  Hatayspor 24 7
20.  Adana Demirspor 24 2
Takımlar O P
1.  Arsenal 25 56
2.  Manchester City 25 50
3.  Aston Villa 25 47
4.  Manchester United 25 44
5.  Chelsea 25 43
6.  Liverpool 25 39
7.  Brentford 25 39
8.  Everton 25 37
9.  Sunderland 25 36
10.  Fulham 25 34
11.  Bournemouth 25 34
12.  Newcastle United 25 33
13.  Crystal Palace 25 32
14.  Brighton & Hove Albion 25 31
15.  Tottenham 25 29
16.  Leeds United 25 29
17.  Nottingham Forest 25 26
18.  West Ham United 25 23
19.  Burnley 25 15
20.  Wolverhampton 25 8
Takımlar O P
1.  Barcelona 23 58
2.  Real Madrid 23 57
3.  Atletico Madrid 23 45
4.  Villarreal 22 45
5.  Real Betis 23 38
6.  Espanyol 23 34
7.  Celta Vigo 23 33
8.  Real Sociedad 23 31
9.  Osasuna 23 29
10.  Athletic Bilbao 23 28
11.  Getafe 23 26
12.  Girona 23 26
13.  Sevilla 23 25
14.  Deportivo Alaves 23 25
15.  Elche 23 24
16.  Mallorca 23 24
17.  Valencia 23 23
18.  Rayo Vallecano 22 22
19.  Levante 22 18
20.  Real Oviedo 22 16
asd