MANİSA'YA GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ!

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman iki yıldır vekaleten yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Duman istifa gerekçelerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

SPOR 25.08.2016, 14:12 25.08.2016, 14:15
MANİSA'YA GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ!

Manisa'da 2 yıl önce vekaleten atandığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden kadrosunun verilmemesi gerekçesiyle istifa eden Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman basın mensuplarıyla bir araya gelerek veda etti. Toplantıya ASKF Başkanı İsmail Aydın da katıldı. Duygusal bir ortamda geçen buluşmada istifa gerekçelerini anlatan Duman konuşmasının bazı bölümlerinde vefasızlıktan dert yanarak gözyaşı döktü.

"Belirsizlik en kötü durum"

Manisa Atatürk Olimpiyat Kompleksi Kamp Eğitim Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman, "Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 yıldır Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde il müdürü olarak görev yapıyorum. Yine bir ağustos ayında göreve başlarken burada tanışma toplantısı düzenlemiştim. Bu bir veda, kurumsal veda. Bütün basın mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür ederim. İlk geldiğimde söylediğim gibi Manisa benim için kutsal bir şehir. Şehzadeler şehri. Coğrafyasıyla iklimiyle güzel bir şehir Manisa. Burada güzel dostluklar edindik. Burada gök kubbede hoş bir seda bırakmaktı amacımız. Üzüntülüyüm. Bu kararı verirken çok düşündüm, çok gelgitlerim oldu. Ben de bir aile babasıyım. Çocuklarımın ailemin de yerinin yurdunun belli olmasını istiyorum. Belirsizlik en kötü durumdur. İnsana işkence yapmak istiyorsan belirsiz bırak demişler. Biz de bu belirsizliği gidermek için siyasilerle görüşme yaptım ama her seferinde kalma noktasında ikna edildim biliyorsunuz 2 yıldır vekaleten buradayım. Bakanlığın kadro konusunda bir girişimi olmadı. Bu durumda da ben de adını koymak istedim. İstifa dilekçemi geçen hafta Cuma günü Ankara'ya gönderdim. Bakan beyin, genel müdürlerin Brezilya'da olması nedeniyle henüz bir cevap gelmedi. Bu hafta cevap gelmesini bekliyorum. Biliyorsunuz benim kadrom Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesinin Öğretim Üyesiyim. Kadrom orada olduğu için de oraya geri döneceğim." dedi.

"Aile gibi çalıştık"

İki yıl içinde bir aile havasında 'Biz' kavramıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan Duman, "Elbette hatalarımız olmuştur bürokrasiyi bilmememden kaynaklanan. Öğrenmeyi severim. Her şeyi biliyorum demek yanlış bir şeydir. Öğrenmek için gerçekten çaba harcadım. Manisa'nın ihtiyaç duyduğu şeyler konusunda güzel çalışmalar yaptık. O çalışmaların neticesini de son zamanlarda lam noktasında güzel gelişmeler yaşadık. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı bazı gecikmeler yaşandı. Geldiğimde 51 bin civarında lisanslı sporcumuz vardı şuan 62 bin lisanslı sporcumuz var. Faal sporcu sayımız 5 bin 800'lerdeyken şuan 9 bin 10 bin civarında faal sporcumuz var. Spordan gelmem münasebetiyle amatör ruhu çok seviyorum. O branşlara ayrı bir değer vermek istedim. Eleştiriye açık biriyim. Yapabileceğim her şeye destek veririm. O bakımdan ekibim bana çok destek oldu hepsine teşekkür ediyorum. Yatırımlar noktasında Manisa'da bazı yatırımlar yapılamamış. Bir dönem paralar gelmiş yatırım olmadığı için geri gitmiş. Biz onları tekrar kazandırma noktasında çaba harcadık. Her kapıyı çalan biriyim. Parti ayrımı gözetmeden herkesin kapısını çaldım, herkesle görüştük. Hem Büyükşehir Belediyesi hem Yunusemre hem de Şehzadeler Belediyesi çok yardımcı oldu. Önümüzdeki dönemde ben göremeyeceğim ama burada bir Gençlik Merkezi kazanacak Manisa. Manisa Gençlik Merkezleri konusunda Türkiye'de lider. İstanbul'da 2 yada 3 tane varken Manisa'da bu sayıyı 9'a çıkarıyoruz. Buna önem verdim çünkü sporun yanında gençlik hizmetleri de çok önemli. Türkiye'nin geleceği gençler. Kırkağaç'ta güzel bir doğa kampımız oluştu. Güreş Eğitim Merkezi, Jimnastik Salonu ve Atletizm pistini de söylemeden geçemeyeceğim. Atletizm ve jimnastik sporun anne ve babası olarak tabir edilir. Ruhi Sarıalp Atletizm pisti olarak koyalım istedik Manisa'nın bir değeri. Kula'da Güreş Eğitim Merkezini genel müdürlükte çözmedik. Para konusunda sıkıntılar vardı. Spor Toto Başkanımız Manisalı ve aynı zamanda Kulalı. Kendisiyle görüştük. O da bitti nasipse ihaleye çıkacak. İçerde 500 kişilik tribünlü dışarıda 250 kapasiteli yağlı güreş alanıyla, yemekhane, yatakhane ve yüzme havuzu ile güzel bir tesis kazandıracağız. Selendi'ye cirit sahası kazandıracağız. O süreçte en yakın süreçte sonlanır ve çözüme ulaşır." diye konuştu.

Duygulandı

Her zaman engelli kardeşlerimiz konusunda ayrımcılık yaptığımı söyledim. Onlarla biz bir aileyiz. Onlara destek olmaya çalıştım. Başkasını memnun etmek zor ama bir engelliyi çabuk mutlu edebiliyorsunuz. Engelli sporcu koordinasyon merkezi açtık. Bu bir ekip işi. Ben burada sadece orkestra şefliği yaptım. Benim için personelimin hepsi baştan sona değerli. İnşallah Manisa'nın beklentilerine cevap verebilmişizdir. Bir Manisalı olarak düşündüm. Yaptığım işleri gençleri, kendi çocuklarımı düşündüm hep empati kurdum. En iyisi nasıl olabilir diye. Merdiven altı kurslar tabir ettiğimiz kurslar yerine artık daha derli toplu kurslar veriliyor. Üzüntülüyüm ama doğan büyüyor, gelen gidiyor, kanun bu. Yapacak bir şey yok" dedikten sonra gözyaşı döktü.

"Kimseye kırgınlığım yok"

Bir basın mensubunun "İlk kez bir bürokratın duygusallaştığını ve ağladığına şahitlik ediyorum. Bu bir vefasızlığın bir birikmişliğin sonucumu?" demesi üzerine Duman şunları söyledi:

"2 yıl önce Selçuk Özdağ'ın hatırıyla Manisa'ya geldim. İlk olarak bazı kesimlerin beni istememesi sebebiyle il müdürlüğüne gelememiştim. Dönemin sayın başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne CV gitmiş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise müdür olarak görev yapmamı isteyerek Manisa'ya vekaleten atamam yapılmıştı. 2 yıldır vekaletten asaletimi bekledim. Ama olmadı. Selçuk Özdağ ile abi kardeş gibiyiz kimi zaman bir baba oğul gibi olduk. Ben çok küçük yaşta babamı kaybettiğim için Selçuk abimin her zaman benim gönlümdeki yeri ayrı. Bu konuda kimseye bir kırgınlığım yok" diye konuştu.

Duman bundan sonra yapacağı işle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bundan sonra kadromun olduğu Muğla Üniversitesinde olacağım. Önümüzdeki hafta doçent olacağım. Farklı üniversitelerden teklifler geliyor. Henüz net bir şey yok. O yüzden açıklamam doğru olmaz ama şuan için Muğla'dayız."

Duman toplantının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)
8
kapalı
Namaz Vakti 25 Nisan 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 30 71
2.  Fenerbahçe 30 67
3.  Trabzonspor 30 65
4.  Beşiktaş 30 55
5.  Başakşehir FK 31 51
6.  Göztepe 30 48
7.  Samsunspor 30 42
8.  Çaykur Rizespor 31 37
9.  Konyaspor 30 37
10.  Gaziantep FK 31 37
11.  Kocaelispor 30 36
12.  Alanyaspor 30 33
13.  Kasımpaşa 31 31
14.  Antalyaspor 30 28
15.  Eyüpspor 31 28
16.  Kayserispor 31 26
17.  Gençlerbirliği 30 25
18.  Fatih Karagümrük 30 20
Takımlar O P
1.  Erzurumspor FK 36 79
2.  Esenler Erokspor 36 73
3.  Amed SK 36 72
4.  Çorum FK 36 67
5.  Bodrum FK 36 63
6.  Pendikspor 36 59
7.  Bandırmaspor 36 56
8.  Keçiörengücü 36 54
9.  Manisa FK 36 52
10.  Sivasspor 36 50
11.  Van Spor FK 37 49
12.  Iğdır FK 36 49
13.  İstanbulspor 37 49
14.  Ümraniyespor 37 46
15.  Sarıyer 36 46
16.  Boluspor 36 45
17.  Serik Belediyespor 37 39
18.  Sakaryaspor 36 34
19.  Hatayspor 37 11
20.  Adana Demirspor 37 6
Takımlar O P
1.  Arsenal 34 73
2.  Manchester City 33 70
3.  Manchester United 33 58
4.  Liverpool 34 58
5.  Aston Villa 34 58
6.  Brighton & Hove Albion 34 50
7.  Bournemouth 34 49
8.  Chelsea 34 48
9.  Brentford 33 48
10.  Fulham 34 48
11.  Everton 34 47
12.  Sunderland 34 46
13.  Crystal Palace 33 43
14.  Newcastle United 34 42
15.  Leeds United 34 40
16.  Nottingham Forest 34 39
17.  West Ham United 34 36
18.  Tottenham 34 34
19.  Burnley 34 20
20.  Wolverhampton 34 17
Takımlar O P
1.  Barcelona 33 85
2.  Real Madrid 33 74
3.  Villarreal 32 62
4.  Atletico Madrid 32 57
5.  Real Betis 33 50
6.  Getafe 33 44
7.  Celta Vigo 32 44
8.  Real Sociedad 32 42
9.  Athletic Bilbao 32 41
10.  Osasuna 32 39
11.  Valencia 33 39
12.  Rayo Vallecano 32 38
13.  Espanyol 32 38
14.  Girona 33 38
15.  Deportivo Alaves 33 36
16.  Mallorca 33 35
17.  Elche 32 35
18.  Sevilla 32 34
19.  Levante 32 32
20.  Real Oviedo 32 28
asd