MANİSA'YA GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ!

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman iki yıldır vekaleten yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Duman istifa gerekçelerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

SPOR 25.08.2016, 14:12 25.08.2016, 14:15
MANİSA'YA GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ!

Manisa'da 2 yıl önce vekaleten atandığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden kadrosunun verilmemesi gerekçesiyle istifa eden Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman basın mensuplarıyla bir araya gelerek veda etti. Toplantıya ASKF Başkanı İsmail Aydın da katıldı. Duygusal bir ortamda geçen buluşmada istifa gerekçelerini anlatan Duman konuşmasının bazı bölümlerinde vefasızlıktan dert yanarak gözyaşı döktü.

"Belirsizlik en kötü durum"

Manisa Atatürk Olimpiyat Kompleksi Kamp Eğitim Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman, "Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 yıldır Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde il müdürü olarak görev yapıyorum. Yine bir ağustos ayında göreve başlarken burada tanışma toplantısı düzenlemiştim. Bu bir veda, kurumsal veda. Bütün basın mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür ederim. İlk geldiğimde söylediğim gibi Manisa benim için kutsal bir şehir. Şehzadeler şehri. Coğrafyasıyla iklimiyle güzel bir şehir Manisa. Burada güzel dostluklar edindik. Burada gök kubbede hoş bir seda bırakmaktı amacımız. Üzüntülüyüm. Bu kararı verirken çok düşündüm, çok gelgitlerim oldu. Ben de bir aile babasıyım. Çocuklarımın ailemin de yerinin yurdunun belli olmasını istiyorum. Belirsizlik en kötü durumdur. İnsana işkence yapmak istiyorsan belirsiz bırak demişler. Biz de bu belirsizliği gidermek için siyasilerle görüşme yaptım ama her seferinde kalma noktasında ikna edildim biliyorsunuz 2 yıldır vekaleten buradayım. Bakanlığın kadro konusunda bir girişimi olmadı. Bu durumda da ben de adını koymak istedim. İstifa dilekçemi geçen hafta Cuma günü Ankara'ya gönderdim. Bakan beyin, genel müdürlerin Brezilya'da olması nedeniyle henüz bir cevap gelmedi. Bu hafta cevap gelmesini bekliyorum. Biliyorsunuz benim kadrom Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesinin Öğretim Üyesiyim. Kadrom orada olduğu için de oraya geri döneceğim." dedi.

"Aile gibi çalıştık"

İki yıl içinde bir aile havasında 'Biz' kavramıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan Duman, "Elbette hatalarımız olmuştur bürokrasiyi bilmememden kaynaklanan. Öğrenmeyi severim. Her şeyi biliyorum demek yanlış bir şeydir. Öğrenmek için gerçekten çaba harcadım. Manisa'nın ihtiyaç duyduğu şeyler konusunda güzel çalışmalar yaptık. O çalışmaların neticesini de son zamanlarda lam noktasında güzel gelişmeler yaşadık. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı bazı gecikmeler yaşandı. Geldiğimde 51 bin civarında lisanslı sporcumuz vardı şuan 62 bin lisanslı sporcumuz var. Faal sporcu sayımız 5 bin 800'lerdeyken şuan 9 bin 10 bin civarında faal sporcumuz var. Spordan gelmem münasebetiyle amatör ruhu çok seviyorum. O branşlara ayrı bir değer vermek istedim. Eleştiriye açık biriyim. Yapabileceğim her şeye destek veririm. O bakımdan ekibim bana çok destek oldu hepsine teşekkür ediyorum. Yatırımlar noktasında Manisa'da bazı yatırımlar yapılamamış. Bir dönem paralar gelmiş yatırım olmadığı için geri gitmiş. Biz onları tekrar kazandırma noktasında çaba harcadık. Her kapıyı çalan biriyim. Parti ayrımı gözetmeden herkesin kapısını çaldım, herkesle görüştük. Hem Büyükşehir Belediyesi hem Yunusemre hem de Şehzadeler Belediyesi çok yardımcı oldu. Önümüzdeki dönemde ben göremeyeceğim ama burada bir Gençlik Merkezi kazanacak Manisa. Manisa Gençlik Merkezleri konusunda Türkiye'de lider. İstanbul'da 2 yada 3 tane varken Manisa'da bu sayıyı 9'a çıkarıyoruz. Buna önem verdim çünkü sporun yanında gençlik hizmetleri de çok önemli. Türkiye'nin geleceği gençler. Kırkağaç'ta güzel bir doğa kampımız oluştu. Güreş Eğitim Merkezi, Jimnastik Salonu ve Atletizm pistini de söylemeden geçemeyeceğim. Atletizm ve jimnastik sporun anne ve babası olarak tabir edilir. Ruhi Sarıalp Atletizm pisti olarak koyalım istedik Manisa'nın bir değeri. Kula'da Güreş Eğitim Merkezini genel müdürlükte çözmedik. Para konusunda sıkıntılar vardı. Spor Toto Başkanımız Manisalı ve aynı zamanda Kulalı. Kendisiyle görüştük. O da bitti nasipse ihaleye çıkacak. İçerde 500 kişilik tribünlü dışarıda 250 kapasiteli yağlı güreş alanıyla, yemekhane, yatakhane ve yüzme havuzu ile güzel bir tesis kazandıracağız. Selendi'ye cirit sahası kazandıracağız. O süreçte en yakın süreçte sonlanır ve çözüme ulaşır." diye konuştu.

Duygulandı

Her zaman engelli kardeşlerimiz konusunda ayrımcılık yaptığımı söyledim. Onlarla biz bir aileyiz. Onlara destek olmaya çalıştım. Başkasını memnun etmek zor ama bir engelliyi çabuk mutlu edebiliyorsunuz. Engelli sporcu koordinasyon merkezi açtık. Bu bir ekip işi. Ben burada sadece orkestra şefliği yaptım. Benim için personelimin hepsi baştan sona değerli. İnşallah Manisa'nın beklentilerine cevap verebilmişizdir. Bir Manisalı olarak düşündüm. Yaptığım işleri gençleri, kendi çocuklarımı düşündüm hep empati kurdum. En iyisi nasıl olabilir diye. Merdiven altı kurslar tabir ettiğimiz kurslar yerine artık daha derli toplu kurslar veriliyor. Üzüntülüyüm ama doğan büyüyor, gelen gidiyor, kanun bu. Yapacak bir şey yok" dedikten sonra gözyaşı döktü.

"Kimseye kırgınlığım yok"

Bir basın mensubunun "İlk kez bir bürokratın duygusallaştığını ve ağladığına şahitlik ediyorum. Bu bir vefasızlığın bir birikmişliğin sonucumu?" demesi üzerine Duman şunları söyledi:

"2 yıl önce Selçuk Özdağ'ın hatırıyla Manisa'ya geldim. İlk olarak bazı kesimlerin beni istememesi sebebiyle il müdürlüğüne gelememiştim. Dönemin sayın başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne CV gitmiş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise müdür olarak görev yapmamı isteyerek Manisa'ya vekaleten atamam yapılmıştı. 2 yıldır vekaletten asaletimi bekledim. Ama olmadı. Selçuk Özdağ ile abi kardeş gibiyiz kimi zaman bir baba oğul gibi olduk. Ben çok küçük yaşta babamı kaybettiğim için Selçuk abimin her zaman benim gönlümdeki yeri ayrı. Bu konuda kimseye bir kırgınlığım yok" diye konuştu.

Duman bundan sonra yapacağı işle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bundan sonra kadromun olduğu Muğla Üniversitesinde olacağım. Önümüzdeki hafta doçent olacağım. Farklı üniversitelerden teklifler geliyor. Henüz net bir şey yok. O yüzden açıklamam doğru olmaz ama şuan için Muğla'dayız."

Duman toplantının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)
8
kapalı
Namaz Vakti 11 Mart 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 25 61
2.  Fenerbahçe 25 57
3.  Trabzonspor 25 54
4.  Beşiktaş 25 46
5.  Başakşehir FK 25 42
6.  Göztepe 25 42
7.  Kocaelispor 25 33
8.  Samsunspor 25 32
9.  Çaykur Rizespor 25 30
10.  Gaziantep FK 25 30
11.  Alanyaspor 25 27
12.  Gençlerbirliği 25 25
13.  Konyaspor 25 24
14.  Antalyaspor 25 24
15.  Eyüpspor 25 22
16.  Kasımpaşa 25 21
17.  Kayserispor 25 20
18.  Fatih Karagümrük 25 14
Takımlar O P
1.  Erzurumspor FK 29 63
2.  Esenler Erokspor 29 62
3.  Amed SK 29 58
4.  Çorum FK 29 53
5.  Pendikspor 30 52
6.  Bodrum FK 29 48
7.  Bandırmaspor 29 45
8.  Iğdır FK 29 44
9.  Keçiörengücü 29 43
10.  Manisa FK 30 43
11.  Van Spor FK 30 42
12.  Boluspor 29 41
13.  Sivasspor 29 38
14.  İstanbulspor 29 38
15.  Ümraniyespor 29 35
16.  Sarıyer 30 35
17.  Serik Belediyespor 30 29
18.  Sakaryaspor 29 28
19.  Hatayspor 29 7
20.  Adana Demirspor 30 3
Takımlar O P
1.  Arsenal 30 67
2.  Manchester City 29 60
3.  Manchester United 29 51
4.  Aston Villa 29 51
5.  Chelsea 29 48
6.  Liverpool 29 48
7.  Brentford 29 44
8.  Everton 29 43
9.  Bournemouth 29 40
10.  Fulham 29 40
11.  Sunderland 29 40
12.  Newcastle United 29 39
13.  Crystal Palace 29 38
14.  Brighton & Hove Albion 29 37
15.  Leeds United 29 31
16.  Tottenham 29 29
17.  Nottingham Forest 29 28
18.  West Ham United 29 28
19.  Burnley 29 19
20.  Wolverhampton 30 16
Takımlar O P
1.  Barcelona 27 67
2.  Real Madrid 27 63
3.  Atletico Madrid 27 54
4.  Villarreal 27 54
5.  Real Betis 27 43
6.  Celta Vigo 27 40
7.  Espanyol 27 37
8.  Real Sociedad 27 35
9.  Getafe 27 35
10.  Athletic Bilbao 27 35
11.  Osasuna 27 34
12.  Valencia 27 32
13.  Rayo Vallecano 27 31
14.  Sevilla 27 31
15.  Girona 27 31
16.  Deportivo Alaves 27 27
17.  Elche 27 26
18.  Mallorca 27 25
19.  Levante 27 22
20.  Real Oviedo 27 18
asd