Manisa'da Bugün

CBÜ’NÜN İLGİSİZLİĞİ AŞKA GETİRDİ

GÜNDEM

Manisa Şair ve Ozanlar Kültür Derneği Başkanı Osman Ertem, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’nden bir türlü randevu alamadıklarından yakındı ve Rektör Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli’ye maniyle sitem etti.

 Manisa Şair ve Ozanlar Derneği 2007 yılında Manisa’da kurulmuş ve 40 üyesi olan bir dernek. Üyelerinden 4 tanesi çalıp söylüyor. Diğerleri ise derneğe gönül verenler. Geçen hafta yapılan Genel Kurul’da Aşık Osman Ertem (Aşık Feryadi) yeniden başkanlığa seçildi. CBÜ Rektörlüğü’nden çeşitli konularda istedikleri ve bekledikleri ilgiyi göremediklerini belirten Başkan Aşık Feryadi, “Türkiye genelinde etkinliklere katılıyoruz. Manisa’da Mesir Festivali kapsamında çeşitli etkinliklere katılacağız. 22 Şubat’ta Kars’ta yapılacak olan Uluslararası Aşıklar Bayramı’nda Manisa’yı temsil edeceğiz. Geçen sene CBÜ’den 37 öğrenci yanımıza geldi. Üniversitede öğrencilere Halk Edebiyatı konusunda bilgiler veriliyor. Elimden geldiğince öğrencilere ozanlık geleneği hakkında bilgiler vermeye çalışıyorum. Hiçbir ücret almadan bu işi yapıyorum. Geleceğin kuşağı olan bu gençlere Halk Edebiyatını anlatıyorum. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’den randevu talebinde bulundum. O kadar etkinlik yapıyorlar, gelen sanatçılara tonlarca para veriyorlar. Tabi bizim her sanatçıya saygımız var. Rektöre ozanlık, şairlik bir işe yarıyorsa bize katkıda bulunmasını, yaramıyorsa bu öğrencilere neden bu dersi verdiklerini soruyorum. Rektör Bey bir program ayarlayacağına dair söz verdi. Ama onu da yapmadı. Üniversitenin bahar şenliklerinde bir program yapmayı istiyoruz. Erzurumlu olarak dünyada Manisa’yı temsil ediyorsak bürokratların bize sahip çıkması gerekiyor. Bundan dolayı Rektöre sitem ediyorum. Bu sene öğrenciler ders konusu için yanıma gelirlerse kusura bakmasınlar bilgi vermeyeceğim. Rektör dışında Valilik, Belediye, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün her zaman bizlere desteği olmuştur. Halkımızdan devamlı destek görüyoruz. Birçok şehirde Manisamızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Önemli olan bulunduğumuz bölgede destek görmektir” dedi.

 

 “Rektör Beyim”

 Aşık Feryadi Mahlas ile ozanlık yapan Aşık Osman Ertem eline sazını alarak CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli için sitemli bir mani söyledi.

 

Biz kültürün elçileri, Rektör Beyim bize el at,

Söyleriz yıllardan beri, Rektör Beyim bize el at.

Ben aşığım dolu metan, başımı alıp nere gidem,

Sana biraz edem sitem, Rektör beyim bize el at.

 

Feryadı çekerem yayı

Saydım hafta ile ayı

Kabul etmez randevuyu

Rektör Beyim bize el at 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.