Manisa'da Bugün

CENGİZ ERGÜN'DEN GARAJ ESNAFINI SEVİNDİREN HABER

GÜNDEM

MANİSA Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 36 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda mevcut Otogar’da bulunan yaklaşık 34 esnafın kira durumları da görüşüldü.

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali bitinceye kadar esnafların mevcut sözleşmelerinin yenileme yapılmadan devam edeceğini belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu süre içerisinde kira ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını da müjdeledi.
Manisa Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te 36 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Gündemin son maddesinde yer alan ve mevcut Garaj esnafını ilgilendiren maddede, esnafı sevindirecek karar çıktı. Manisa Belediyesi olarak Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi’ni hayata geçirdiklerini ve projenin bitim aşamasına geldiğini belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, garajın taşınmasıyla birlikte mevcut alana Belediye Hizmet Binası, otopark ve kapalı pazaryeri yapılacağını hatırlattı.

Garaj’da kira ücretlerine zam yok

Mevcut otogarın yerine yapılacak olan hizmet binası ile ilgili bir yarışma düzenlendiğini, ancak projenin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olarak yeniden düzenleneceğini belirten Başkan Ergün, bunun ne kadar zaman alacağının belirsiz olduğunu vurguladı. Bu süreçte mevcut garajda bulunan yaklaşık 34 esnafın kira sözleşmeleri ile ilgili esnaflarla toplantı yaptıklarını ve sözleşmelerinin yenilenmeden mevcut haklarının korunması konusunda mutabakat sağladıklarını belirten Başkan Ergün, mutabakata konu olan durumun Meclis’te oylanması için gündemin meclise getirildiğini söyledi. Ergün, yeni hizmet binası, otopark ve kapalı pazaryeri çalışmaları başlayıncaya kadar mevcut yerlerinde devam edecek esnafların kira ücretlerine herhangi bir zam yapılmayacağının da müjdesini verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.