Manisa'da Bugün

ÇEVRECİLER SÜLFÜRİK KAZANINI PROTESTO ETTİ

GÜNDEM

Manisa'nın Gördes ilçesinde faaliyet gösteren nikel madeninde kullanılacak olan dev sülfürik kazanı, bir grup çevreci tarafından protesto edildi.

 Bu arada, Soma-Akhisar kavşağında protesto edilmesi beklenen tanker, dün gece 10 kilometre ilerleyerek Gördes-Sındırgı kavşağına kadar getirildi. 
Çin’de imal edilen ve Almanlar tarafından ülkemize nakliye edilen dev kazan, günde bin ton sülfürik asit kullanılacak olan maden işletmesinin en önemli parçalarından birisini oluşturuyor. Gördes-Sındırgı kavşağında bekletilen dev kazanı; Gördes Çevre ve Kültür Derneği (GÖRÇEV), Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) ve GEMA Vakfı, CHP Akhisar İlçe Teşkilatı, Eğitim-Sen, Eğitim-İş Akhisar temsilcilikleri, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz, Gördes ilçe merkezi, köy ve kasabalarından birçok vatandaş, protesto etti.
TURÇEP Basın Sözcüsü Av. Hasan Namak da konuyla ilgili olarak bu tür projeleri bilimsel olarak incelediklerini, doğaya ve hayatlarına kastedildiğini ileri sürerek, “Bizim enerjiye ihtiyacımız yok, buradan çıkarılacak enerji sadece Avrupa’nın ihtiyacını giderecektir. Bu kadar termik ve nükleer santral akıl alacak bir şey değil. Bir de inanılacak gibi değil ama, -komplo teorisi gibi geliyor- artık benim de inanasım geliyor, bilerek bu projeleri, aynı zamanda ülkemizi yok etme projesi olarak bakıyoruz. Dünyada tek olarak çekirdeksiz üzüm Manisa ovasında yetişir, bu olayı yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz haykırıyoruz artık. Buradan şunu söylemek istiyoruz; biz bu aracı Gördes’e sokmayacağız, burada bir direniş başlatıyoruz. İkinci bir Taksim direnişi başlatıyoruz, önüne çadırlar kuruyoruz. Türkiye’deki tüm çevre örgütlerini, bütün çevreye duyarlı olanları ve ülkesini seven insanları bu direniş çadırlarında ve direniş nöbetlerinde gelip bize destek olmalarını, sırayla nöbet tutmaya davet ediyor, çağırıyoruz. Herkes buraya akmalı, ikinci bir Taksim'i burada oluşturmak zorundayız” dedi.
CHP Milletvekili Hasan Ören ise, nikel madeniyle ilgili TBMM'de bir önerge verdiğini dile getirerek, AK Parti hükümetinin buradaki nikel madeniyle ilgili basın açıklaması yapmadığını söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.