Manisa'da Bugün

CHP’LİLERİN TAZİYE VE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

GÜNDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz ile birlikte dün Alaşehir yakınlarında meydana gelen trafik kazasında vefat eden ve yaralanan işçilerin ailelerine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz ile birlikte dün Alaşehir yakınlarında meydana gelen trafik kazasında vefat eden ve yaralanan işçilerin ailelerine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette kazadan yaralı kurtulan işçilerden Ergün Ece, Hayriye Kersin ve Fadime Karakaya’nın ifadeleri yaşanan facianın “ben geliyorum” dediğini ortaya çıkardı. Normal şartlar altında iki minibüs ile taşınması gereken yaklaşık 50 işçinin tek minibüse istifleme bindirildiği ileri sürüldü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve beraberindeki partililer kazadan yaralı kurtulan Ergün Ece, Büşra Çolak, Büşra Özlem, Alime Ertürk, Nurşen Demir, Hayriye Kersin ve Fadime Karakaya’yı evlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Ziyarette heyet yaralıların sağlık durumları ve kazanın nasıl meydana geldiği ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Kazada yaşamını yitiren minibüs şoförü Muhammet Ceylan ve işçilerden Hediye Kutlu’nun evlerine giden CHP heyeti, Ceylan ve Kutlu'nun ailelerine başsağlığı dileyerek acılı aileleri teselli etti.
Ziyarette kazadan yaralı kurtulan işçilerden Ergün Ece, Hayriye Kersin ve Fadime Karakaya’nın ifadeleri yaşanan facianın “ben geliyorum” dediğini ortaya çıkardı. Normal şartlar altında iki minibüsle taşınması gereken yaklaşık 50 işçinin tek minibüse bindirildiği ileri sürüldü. Minibüste olması gerekenden çok fazla kişinin taşındığını ileri süren Ergün Ece; şöyle konuştu: “Minibüs normalde 29 kişi alıyor. Bir de şoför 30 kişi. Yaklaşık 10-12 kişi de ortada ayakta duruyordu.” Hayriye Kersin ise; “Minibüste 54 kişi olduğunu söylediler. İki minibüsün taşıyacağı insanı bir minibüse doldurdular. Orta koridor doluydu” dedi. Fadime Karakaya da hafta sonu olması nedeniyle iç piyasaya ürün kesilmediğini ifade ederek; “Cumartesi olduğu için tek otobüse çevirdi. Şoför bizi tek araba ile taşıyacağını söyledi” dedi. Yaralı yakınları, minibüsün bu kadar kişiyi taşımasının imkansız olduğunu belirterek; “Minibüsün frenlerinin bu kadar ağırlığa dayanamaması normal. Facia bilerek göz göre göre gelmiş” diyerek bir yanlışa dikkat çekti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.