Manisa'da Bugün

Engelleri Sporla Aştılar

GÜNDEM

Manisa'daki 120 engelli öğrenci için başlatılan 'Sporla Engelli Aşıyoruz' projesinde, engeliler futbol oynadı, dans etti. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu işbirliğiyle başlatılan 'Sporla Engelli Aşıyoruz' projesi engellileri sevindirdi. CBÜ Beden Eğitim Yüksek Okulu bahçesinde Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören 120 öğrenci için futbol sahası kuruldu. Engelli öğrencilerden kurulan futbol takımları birbiriyle maç yaptı. BESYO öğrencilerinin eşliğinde yapılan maçlarda gol atan engellilerin sevinci görülmeye değerdi. Futbol maçlarının ardından engelliler için dans yarışması da düzenlendi. Birbirinden hareketli müziklerle dans eden engelli öğrenciler bütün hünerlerini sergiledi. 

CBÜ Beden Eğitim Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Güzel, sporla engellilerin rehabilite olabileceğini belirterek, engelliler gelişiminde spor önemine vurgu yaptı. Güzel, "Onların sosyalleşmesi ve bizlerden biri olduklarını hissetmelerini amaçlıyoruz. Aktif olmayan bir yaşam tarzına sahipler. Sporla birlikte aktif bir yaşam sağlamak istiyoruz" dedi. 

Dans yarışmasının ardından öğrencilere madalyaları verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.