Manisa'da Bugün

HAYRULLAH SOLMAZ TOPU TACA ATTI

GÜNDEM

HAYRULLAH SOLMAZ TOPU TACA ATTI

 Hayrullah Solmaz'ın açıklamaları şöyle;
Birkaç gündür Salihli ilçemize bağlı Gökeyüp Beldesi’nin Hamitler, Eşeler ve Gökmusalı Mahalleleriyle ilgili Susuz Köy haberi yapılmaktadır.

Söz konusu haberin yayınlandığı ilk gün itibarı ile Manisa’da görev yapan basın mensupları konu ile ilgili bilgi almak adına tarafımdan görüş almışlardır. O anda da iddia ettiğim gibi Manisa ili sınırları içerisinde SUSUZ KÖYÜMÜZ YOKTUR. Ancak bazı basın yay
ın organları ve haber ajanslarınca hala konu irdelenerek Manisa’da susuz köy haberi yapılmaktadır. Söz konusu adı geçen Hamitler, Eşeler ve Gökmusalı ile ilgili araştırılmadan yanlış haber yapılmaktadır. Adı geçen 3 yer Gökeyüp beldesine bağlı birer Mahalle olup köy değildirler. 

5302 sayılı il özel daireleri kanununu uyarınca Köy statüsündeki yerleşim alanlarının hizmetleri il özel idarelerince karşılanmaktadır. Belediyelik olan yerleşim yerlerinin hizmetleri ise belediyeler tarafından karşılanmaktadır. Söz konusu adı geçen Hamitler, Eşeler ve Gökmusalı Mahalleleri ise Gökeyüp belediyesi sınırlarında olduğundan hizmetleri belediyece karşılanmaktadır.

Ayrıca adı geçen beldede yapılan susuz köy haberi ile ilgili olarak ta Gökeyüp belediyesinin söz konusu mahallelerde evlere su verile bilmesi için isale hattı döşenmiş, sondajı çakılmış, trafosu yapılmış ve konu tedaş tarından ihale edilmiştir. Söz konusu mahallelerin bu yılsonuna kadar suya kavuşacağı da belirtilmektedir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.