Manisa'da Bugün

HÜSEYİN TANRIVERDİ'DEN ÇİFTÇİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

GÜNDEM

AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi'den çiftçileri rahatlatan açıklama.

 AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi dün Sarıgöl ve Alaşehir’de etkili olan yağışlar sonrasında zarar gören tarım alanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Tanrıverdi, bağların zarar görmesinin üzücü olduğunu belirterek; “Tüm üreticilerimize, çiftçimize büyük geçmiş olsun. Mevsimin başında bölgemizin en verimli topraklarında böyle bir durumla karşılaşmak çok üzücüdür. Ülkemizin kuru ve yaş üzüm ihtiyacının karşılandığı bu bölgemizdeki doğal felaket sonrasında ilgili bakanlık ve diğer kurumların zarar tespit ve inceleme çalışmalarını başlattılar. Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz hasar zarar tespit çalışmalarını sürdürmektedir.
Konuyla ilgili olarak yetkililerle temaslarımız sürmektedir. Başta Gıda ve Tarım Hayvancılık bakanlığı nezdinde takip ediyoruz. Özellikle Alaşehir'e bağlı Yeşilyurt, Sobran, Subaşı, Üzümlü ve Sarıgöl'e bağlı Çanakçı, Tırazlar, Çimentepe, Sarıgöl ilçesine bağlı Güneydamları, Baharlar, Bahadırlar, Sığırtmaçlı, Çanakçı, Bağlıca köyleri ile Sarıgöl Ovası'nın Ada Arası ve Kavakkırı mevkilerindeki bağların, sağanak yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle büyük zarar gördüğü anlaşılmaktadır.
Doludan etkilenen çiftçinin kendisini yalnız hissetmesin, onların yanındayız ve mağdur olmamaları için üzerimize düşen görevi yapacağız.
Dolu felaketinin hasarının daha büyük olmaması tek tesellimizdir. Üzüm üretiminin en verimli olduğu bu bölgemizdeki üreticilerimizin mağdur olmamaları için hükümetimiz gereğini yapacaktır. Talep eden üreticilerimize uygun koşullarda kredi verilmesi için ve gerekirse borçlarının ertelenmesi hususunu masaya yatıracağız” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.