Manisa'da Bugün

İGM’YE YILBAŞI PİYANGOSU

GÜNDEM

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi bakanlıkların bütçe fazlalarından artan 6 milyon TL’nin Manisa İl Özel İdare bütçesine aktarılmasını sağladı. İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, kaynağın yarısını Milli Eğitim, diğer yarısını da büyük şehir hazırlıklarına harcanacağını söyledi.

 Manisa İl Genel Meclisi’ne yılbaşı piyangosu çıktı. AK Parti Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 31 Aralık tarihinde, 3 milyon TL’si Maliye Bakanlığı, diğer 3 milyon TL’si de diğer bakanlıklar olmak üzere bakanlıklardan artan bütçe hesaplarının Manisa İGM bütçesine aktarılmasını sağladı. 2012 yılının son gününde yaşanan gelişmeyi Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Aktarılan 6 milyon TL ile İGM bütçesinin 111 milyon TL olduğunu söyleyen Solmaz, “Milletvekilimiz 3 milyon TL’si Maliye Bakanlığı, diğer 3 milyon TL’si de diğer bakanlıklar olmak üzere 2012 yılının son gününde bakanlıklardan artan bütçe hesaplarının Manisa’ya aktarılmasını sağladı. 105 milyon TL olan Manisa İl özel İdare Bütçesi 111 milyon TL’ye çıktı” dedi. Başkan Hayrullah Solmaz Yılbaşı piyangosu olarak gelen 6 milyon TL ek kaynağın Manisa İl Özel İdaresi’nin İller Bankasından aldığı payın yüzde 10’una tekabül ettiğini ifade etti.

BÜYÜK ŞEHRE HAZIRLIK

Solmaz, paranın 3 milyon TL’sinin Manisa’yı büyük şehre hazırlamak için, geri kalan 3 milyon TL’nin de Milli Eğitim harcamalarında kullanılacağını dile getirdi. Solmaz, Maliye Bakanlığı’nın bütçesinden artarak Manisa’ya aktarılan 3 milyon TL’nin tamamen Manisa’nın büyük şehre hazırlıkları için harcanacağını müjdeledi.

Manisa’yı büyük şehre hazırlamada İGM’ye büyük bir görev düştüğünü vurgulayan Solmaz; “Büyükşehir kanunu çıktı. Bizim de 30 Mart 2014 tarihinden önce Manisa’yı büyük şehre hazır hale getirmemiz lazım. Önemli projeler hazırlamalıyız. Gece eski Manisa’yla yatan Manisalı vatandaşlar sabah kalktıklarında Büyükşehir Manisa’yı karşılarında görmeliler. Amacımız bu kaynakla Manisa’yı büyük şehre uygun hale getirmek. Bu anlamda kapatılacak olan köy ve beldelerin eksikleri için 3 milyon TL’yi kullanacağız” dedi.

EĞİTİME 3 MİLYON TL

Kaynağın diğer 3 milyon TL’lik kısmını da Manisa İGM olarak eğitim alanında harcama kararı aldıklarını belirten Başkan Hayrullah Solmaz, bu kaynak sayesinde il genelinde eksikleri bulunan okulların bakım, onarım ve tadilat işlerinin yapılacağını kaydetti.

Yeni yapılacak İmam-Hatip Lisesi için 3 milyon TL’lik kaynağın 1 milyon TL’sini ayırabileceklerini bildiren Solmaz; “Manisa’ya yeni İmam Hatip Lisesi yapılması için girişimler tamamlandı. Arsa belli oldu. Ödenek ayrıldı. Gerekirse 1 milyon TL’yi sadece Manisa yeni İmam Hatip Lisesi için ayırırız” diye konuştu.

MANİSA’YA ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRDI

İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, Ak parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin her zaman Manisa’yı düşündüğünü ve Manisa’ya önemli hizmetlerin gelmesini sağladığını belirtti. Solmaz; “Tanrıverdi 3 dönemdir yaptığı Milletvekilliği sürecinde her zaman Manisa’yı düşündü. Kendisi bunun en güzel örneğini Manisa’ya 6 milyon TL ek bütçe kazandırarak gösterdi. Yılın son gününde yaptığı görüşmelerle bakanlıkların artan bütçe hesaplarını toplayıp Manisa’ya aktarılmasını sağladı. Ben de duyduğum da çok sevindiğim bu müjdeyi, Manisalılarla paylaşıyorum” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.