Manisa'da Bugün

MANİSA BÖLGE HASTANESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

GÜNDEM

Manisa’da kamu-özel ortaklığıyla yapılacak olan 560 yataklı şehir hastanesinin protokolü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle imzalandı.

 Manisa’nın aralarında bulunduğu 14 ile yapılacak şehir hastanelerinin toplu protokolü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde imzalandı. Protokol törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ile 14 ilin milletvekilleri, yöneticileri ve temsilcileri hazır bulundu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarının ardından protokol imza törenine geçildi. Başbakan Erdoğan, imza sırasında yüklenici firma YDA ile fiyat ve sürenin kısaltılması amacıyla pazarlık yaptı. Toplamda 560 yataklı olarak yapılacak olan hastanenin maliyeti 362 milyon TL’den 350 milyon TL’ye düşürülürken, yapım süresi 24 aydan 18 aya düşürülmesi noktasında söz alındı. Toplam 4 ayrı binada 558 yataklı hastanede; poliklinik oda sayısı 156, genel yoğun bakım yatak sayısı 73, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 37, acil oda sayısı 7, toplam hasta oda sayısı 320, ameliyathane salonu 20, diyaliz yatak sayısı 15 helipad 1,kapalı otopark kapasitesi bin 674 araçlık olarak hazırlandı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Abdurrahman Savaş, yapılacak hastanenin Manisa’nın standardını yükseltecek bir yatırım olduğunu belirterek, Manisa’mıza hayırlı olsun. Sadece Manisa'ya değil çevre illere de hizmet verebilecek kapasitededir. Manisa'daki mevcut hastanelerin dayanıksız ve eski olması nedeniyle yeni yapılacak bu hastane kalite standardını belirli bir seviyeye çıkaracaktır. Yüklenici firma Başbakanımızın isteği üzerine 24 aylık olan iş bitim süresini 18 aya indirmiştir. Ben de bu süre zarfında hastanenin tamamlanacağına inanıyorum" dedi.
Protokol kapsamında şehir hastanelerine kavuşacak iller ise şöyle; Adana, Ankara, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Mersin, Yozgat, İzmir, Konya, Manisa, Bursa, Kocaeli, Isparta ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Binası
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.