Manisa'da Bugün

MANİSA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE BİR İLKE İMZA ATILDI

GÜNDEM

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’nde bir ilk gerçekleşti. Hayırseverler ilk kez Manisa’da sulama göleti yapacak. Salihli’ye yapılacak olan yangın göletinin protokolü imzalandı.

 Müdürlük binasında gerçekleştirilen törende Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, Lidya Sardes Otel AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan, Lidya Sardes Otel Teknik Müdürü Katip Özdemir, Salihli Orman İşletme Şefi Gökhan Erkmen hazır bulundu. Lidya Sardes Otel tarafından yapılacak olan göletin 100 bin TL’ye mal olması bekleniyor.

 

Orman mücadele çalışmalarının kışı ayında başlandığını ifade eden Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, “Orman yangınlarıyla mücadelede stratejimiz, orman yangınlarına erken müdahale etmektir. Erken müdahalenin de şartı kaynakları en iyi şekilde değerlendirmekten geçiyor. Bunlardan biri de göletlerdir. 2013 yılında Salihli bölgesi için düşündüğümüz göleti hayırseverimiz Lidya Otel sahibi yapmak istediğini söyledi. Bu gölet 100 bin TL’ye mal olacak. Kendisi otelin yanında çıkan yangınlara şahit oldu. Yangın felaketini gören biri olarak bu konuda duyarlılık gösteriyor. Bu mücadelemize katkı sağlamak amacıyla göleti yapacak. Manisa Orman İşletme Müdürlüğü olarak kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Yapılacak olan göletin toplam kapasitesinin bin 100 ton su kapasitede olduğunu söyleyen Akın, derinliğinin 5 metre, çapının 30 metre olduğunu kaydetti. Akın, bu göletin yapılmasının asıl amacının hava araçlarının rahat su alabilmelerine yardımcı olmak olduğunu belirterek, “Manisa genelinde 160 adet su göletimizi vardı. Bu sayıyla 161’e çıktı. Bu aynı zamanda hayırseverler tarafından yapılan ilk sulama göleti olacak. Bu tür işlerde hayırseverlerimizi bekliyoruz” dedi.

 

Salihli Kurşunlu Kaplıcalarının bulunduğu alanın çok güzel olduğunu söyleyen Lidya Sardes Otel AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan, burada son 5 yıl içinde 3-5 yangının meydana geldiğini belirtti. Helikopterlerin müdahalesinin olduğunu, ancak böyle durumlarda su göletlerinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Başkan İlhan, helikopter için en yakın yerin Gölmarmara olduğunu belirterek, “Bu da zaman kaybına neden oluyor. Ormanlarımızı çok seviyorum. Vatanımıza, çocuklarımıza güzel ormanlarımızı bırakmalıyız. Ormanlarımızı korumalıyız. Bir ağaca katkımız olursa ne mutlu bize. İsteriz ki hiçbir zaman ormanlarımız yanmasın. Ama ne yazık ki ormanlarımız yanıyor” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.