Manisa'da Bugün

MANİSA'DA MUHASEBECİLER HAFTASI BAŞLADI

GÜNDEM

1-7 Mart arası kutlanan Muhasebeciler Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

 Törene Vergi Dairesi Başkan Vekili Nurettin Karataş, Grup Daire Müdürleri, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı. Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sadık İrier, Danışma Kurulu Meclis Başkanı Mehmet Sezgin ile birlikte anıta çelenk sundu.

 

Başkan Sadık İrier, Muhasebeciler Haftası ile Vergi Haftası’nın aynı hafta içerisinde kutlandığını belirtti. Bu kutlamaları anlamlı bulduklarını ifade eden Sadık İrier, “Birlikte çalışmaktan son derece mutluyuz. Biz Vergi Dairesi Başkanlığından güç alıyoruz” dedi.

 

100 bin meslek mensubunun çalışanlarıyla birlikte 500 bin kişiye ulaştığını dile getirerek, “Yaklaşık 500 bin kişinin ekmek yediği bu onurlu meslek ciddi anlamda sıkıntı içerisinde. Bu yeni süreçte başlayan Yeni Türk Ticaret Kanunu yasa tasarısı, orada verilmiş olan yetkilerimizin kamu gözetim kurumu anlamında bizi adeta yok sayarak farklı bir noktaya getirmesini kabullenmemiz mümkün değil” dedi.

 

Denetimin kendi işlerini olduğunu vurgulayan İrier, “Bunu iddia ediyoruz. Bugün denetim noktasında bir takım yapısal reform noktasında istediğimiz başlangıç noktasının çok uzağında da olsa ama bugün AB ile ilgili uyum içerisinde olma noktasında da bunların mutlaka gelecek yapı içerisinde kayıt dışının önlenmesi anlamında çok büyük önem arz ediyor. Biz kayıt dışıyla mücadele de etkin rol almak istiyoruz. Onun için biz, var gücümüzle bu eğitimlere ciddi manada hazırlandık. Yaklaşık 45 bin meslektaşımızı eğittik. Buna hazırız. Kamu Gözetim Kurumu, bunları yok sayarak bugün gelinen noktada kendi yapısı içerisinde farklı bir konumda farklı bir işin içersine girmek durumunda. 2012 yılında bizim sözlerimizi, taleplerimiz dikkate almadılar. 2013 yılında taleplerimizi dikkate alırlar” dedi,

 

Taleplerinin dikkate alınması için ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizen Başkan İrier, “Alanlara inmek noktası dahil olmak üzere her türlü yapıyı gerçekleştireceğiz. 26 Şubat itibariyle Kamu Gözetim Kurumunun eğitim ile ilgili çalışmalarına bütün oda başkanlarının karşı duruşuyla birlikte dava konusu yaptık. Oradan gelecek sonuçları bekliyoruz. Ancak biz uzlaşmadan yanayız. Hiçbir kavga ortamı içerisinde olmadık. Hiç kimseyi de karşımıza alarak bu işleri götürme noktasında değiliz. Ama biz istiyoruz ki bu mesleğin onurlu çalışanları olarak, bu kadar yükün, bu kadar işin altında bize verilmiş olan bu denetimin farklı alanlarda farklı kategorize ederek çekilmesini doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

 

Manisa’nın ve Türkiye’nin hızla büyüdüğünü vurgulayan İrier, şunları söyledi: “Dünyanın 17. büyük ekonomisi olarak adlandırdığımız yapıda, bizden faydalanmasını istiyoruz. Bu denetim olgusunun mutlaka hayata geçmesini istiyoruz. Artık bu ülkede, her şey şeffaf olmalı. Kayıt dışına son verilmeli. Herkes hesabını verebilecek noktada olmalı. Biz buna hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” Daha sonra, Başkan Sadık İrier, Vergi Dairesi Başkan Vekili Nurettin Karataş ve personelle birlikte odada pasta kesti. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.